Nastavak Evrokupa i Evrolige - nemoguća misija

Evroliga će narednih dana, a najkasnije do 25. maja, doneti odluku hoće li nastaviti svoje prekinute sezone u Evrokupu i Evroligi. Ali, ako je verovati informacijama koje stižu iz Malage, odakle je dugogodišnji evroligaš a sada četvrtfinalista Evrokupa Unikaha, nastavak takmičenja u julu je nemoguća misija.

Pre gotovo mesec dana analizirali smo situaciju u evropskoj košarci i pisali da od završetka sezone na terenu verovatno neće biti ništa.

Slična doza ”otpimizma” stiže nam sada iz španske Malage, čiji poslovično dobro obavešteni portal ”La Opinión de Málaga” piše, pozivajući se na svoje izvore u Unikahi, da ponovnog pokretanja Evrokupa izvesno neće biti.

”To nije zvanično, ali glasine povodom toga su sve glasnije - neće biti nikakve završne faze Evrokupa, niti će se Evroliga završiti. Velika većina evropskih klubova ne želi da ponovo igra ovu sezonu i sve ukazuje da će u narednih nekoliko dana biti donesena konačna odluka o otkazivanju evropske sezone 2019/2020 u dva glavna kontinentalna takmičenja. Svaka drugačija odluka bila bi veliko iznenađenje”, stoji u tekstu.

Autor Emilio Fernandez potom podseća da su predsednik Baskonije Hosean Kereheta, generalni direktor Efesa Alper Jilmaz i košarkaš Real Madrida Trej Tompkins neki aktera koji su se javno izjasnili protiv ponovnog pokretanja Evrolige i Eurokupa.

Ostali menadžeri i igrači, kako se navodi, to takođe priznaju privatno i uvereni su da je mogućnost nastavka takmičenja ravna nuli.

Unikaha, u čijim redovima igraju srpski reprezentativci Dragan Milosavljević i Marko Simonović, juče je počela sa treninzima u malim grupama.

Zanimljivo je da je španski klub uz beogradski Partizan jedini tim iz finalnih osam timova Evrokupa čije domaće takmičenje još uvek nije zvanično prekinuto, s obzirom da je kraj ”odsviran” u Italiji, Grčkoj, Francuskoj, Turskoj i VTB ligi.

Istina, pozivajući se na još neproverene informacije, španski portal prenosi da su se Amerikanci iz redova italijanske Rejer Venecije, koja je takoće učesnik četvrtfinala Evrokupa, vratili u taj grad i pored toga što je italijanska liga definitvo otkazana a sudbina Evrokupa u ozbiljnoj opasnosti.

Međutim, kako RTS saznaje, ta informacija ne odgovara istini s obzirom da su svi američki članovi Venecije su i dalje u Sjedinjenim Državama.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво