Supersoniksi se sele u Oklahoma siti

Košarkaški tim iz američke NBA lige Sijetl Supersoniksi preseliće se u Oklahoma siti u sezoni 2008/2009, saopšteno je na zvaničnom sajtu tog kluba.

Ovakva odluka doneta je na osnovu presude federalnog suda zbog uslova o zakupu "Ki Arene", u kojoj igraju Supersoniksi. Soniksi su tužili grad Sijetl jer je, navodno, grad pokušao da natera ekipu da se takmiči u toj hali do kraja trajanja zakupa, do 2010. godine.

Presudom je odlučeno da vlasnik Soniksa Klej Benet mora da plati 75 miliona gradu, u zamenu za momentalno raskidanje ugovora za zakup hale. Ime i boje kluba ostaće u Sijetlu.

"Uspeli smo. NBA liga će se igrati sledeće sezone u Oklahoma sitiju", rekao je Benet novinarima i dodao da će selidba početi odmah. On je naglasio da će prvi zadatak biti kontakt sa igračima Supersoniksa.

Benet je kupio Sonikse 2006. godine od Starbaks korporacije za 350 miliona dolara, a sada će košarkaški tim preseliti u svoj rodni grad. Više puta je kritikovan zbog pokušaja da u Sijetlu izgradi novu halu i zbog plana da preseli klub u Oklahomu.

Komesar NBA lige Dejvid Štern je u saopštenju naveo da je zadovoljan konačnim rešenjem grada i ekipe iz Sijetla.

"Odlukom da se Soniksi premeste u Oklahomu, NBA će nagraditi grad Sijetl domaćinstvom drugoj košarkaškoj ekipi. Sijetl se pokazao kao sposoban domaćin NBA tima", naveo je Štern.

Supersoniksi su igrali u Sijetlu od 1967. godine, a 1979. su osvojili titulu prvaka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи