Brajant, Dankan i Garnet u Kući slavnih

Kobi Brajant, Tim Dankan i Kevin Garnet čine klasu 2020. godine koja će biti uvrštena u Kuću slavnih u Springfildu, prenosi Atletik.

Od ranije je poznato da se Kobi Brajant nalazio na spisku igrača koji će biti u izboru za Nejsmitovu Kuću slavnih, a sada je potvrđeno da je legendarni košarkaš Lejkersa jedan od trojice izabranih.

Kobi je sa Lejkersima osvojio pet šampionskih prstenova, od čega je dva puta bio najkorisniji igrač u finalu, a jednom tokom regularne sezone. U 20 sezona koliko je nastupao u NBA, 18 puta bio je član "Ol star" tima.

Osvojio je dve zlatne medalje sa reprezentacijom SAD na Olimpijskim igrama u Pekingu i Londonu. Njegovi brojevi 8 i 24 povučeni su iz upotrebe u Lejkersima, ali i u nekoliko drugih NBA timova.

Pored Brajanta, klasu 2020. godine čine još i Tim Dankan i Kevin Garnet.

Dankan je u pet navrata osvajao titulu NBA lige sa San Antonio Sparsima, u kojima je proveo 19 sezona. Tri puta je bio najkorisniji igrač finala, a dva puta regularne sezone najjačeg košarkaškog takmičenja. U 15 sezona izabran je za člana "Ol star" utakmice, a njegov dres sa brojem 21 povučen je iz upotrebe u Sparsima.

Kevin Garnet je za razliku od Brajanta i Dankana u ligi proveo 21 godinu. Karijeru je počeo u Minesoti, potom igrao za Boston i Bruklin, pre povratka u Timbervulvse.

Šampionski prsten osvojio je sa Seltiksima 2008. godine, dok je četiri godine ranije bio najkorisniji igrač u NBA ligi. U šampionskoj godini sa Bostonom bio je proglašen za najboljeg defanzivca takmičenja.

Poput Dankana, 15 puta je učestvovao na "Ol star" meču, a vlasnik je zlatne medalje osvojene na OI u Sidneju 2000. godine.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво