Trinkijeri: Pobeda je prioritet

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri izjavio je da njegov tim očekuje važan meč u 21. kolu ABA lige protiv Mege. Utakmica Partizana i Mege igra se u ponedeljak od 21 sat u beogradskoj Areni.

Dva kola pred početak plej-ofa, crno-beli se nalaze na prvom mestu regionalnog šampionata, a da bi na toj poziciji ostali, neophodna im je pobeda u predstojećem meču što je istakao i njihov trener.

"Sutra je vrlo važna utakmica za nas, protiv ekipe koja se izvanredno digla. U poslednjim utakmicama, posle 10 minuta su vodili po 20 poena razlike. Doveli su dva nova igrača, Perija i Paunića. Iskusni igrači, Peri je bio na našem spisku ovog leta, ali nije bio zdrav. On je vrhunski plejmejker koji može da postigne mnogo poena. Što je najbitnije, mi sem Kupa i Superkupa u septembru, ništa veliko još nismo uradili, ali smo na dobrom putu", rekao je Trinkijeri za klupski sajt.

Crno-beli se nalaze na prvom mestu regionalnog šampionata sa skorom 16-4, a da bi na toj poziciji ostali, neophodna im je pobeda u sutrašnjem meču.

"Sada je svaka nijansa bitna i za mene je izuzetno bitno da u ponedeljak imamo dobru atmosferu za tešku utakmicu. Da igrači ne gube koncentraciju i misle na Kazanj, nego na utakmicu s Megom, jer mi smo sve do sada postepeno napravili. Svi pričaju o četvrtfinalu, a ja kao trener moram biti u realnosti i podsetiti igrače koliko je ova utakmica važna za prvo mesto u ABA ligi. Dugo godina Partizan nije bio prvi. Bez ikakve krive priče, pozivam navijače da dođu i pomognu mi da uradim moj posao", poručio je Trinkijeri.

Mladi bek crno-belih Uroš Trifunović pred duel sa Megom istakao je da očekuje veliku borbu.

"Sutrašnja utakmica je veoma važna i njima i nama, tako da je očekujem veliku borbu tokom svih 40 minuta. Mega u poslednje vreme igra bolje i na nama je da pružimo svoj maksimum kako bi ih sprečili da dođu do neke igre i ritma iz kojeg bi mogli da nas ugroze. Nadam se i da će navijači u ovom delu sezone iz utakmice u utakmicu biti sve brojniji na tribinama i da će nam dati vetar u leđa", izjavio je Trifunović.

Meč između košarkaša Partizana i Mege igra se sutra od 21 sat u beogradskoj Areni.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво