Košarkaši nastavljaju kvalifikacije, Srbija u Beogradu protiv Gruzije

Košarkaška reprezentacija Srbije, u kvalifikacijama za Šampionat Evrope 2021. godine, od 17.00 časova u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" sastaće se sa selekcijom Gruzije. Direktan prenos meča možete pratiti na našem Prvom programu, strim na RTS Planeti a tok meča i kretanje rezultata na našem portalu.

Pobeda protiv Finske bila je uspešan debi novog selektora Srbije Igora Kokoškova koji odlično poznaje igrače Gruzije, jer je svojevremeno bio njihov selektor.

Srbija je favorit u ovom duelu i zbog kvaliteta pojedinaca i zbog domaćeg terena. Biće to još jedna prilika da Kokoškov proveri neke od igrača, koji će konkurisati za kvalifikacioni olimpijski turnir u junu.

Srpski košarkaški reprezentativci Nikola Rebić i Ognjen Jaramaz poručili su da je energija iz prethodnog duela sa Finskom model za današnji meč protiv Gruzije.

"Protiv Finske smo bili na dobrom energetskom nivou i mislim da je to model koji treba da prenesemo na parket. Za ovo kratko vreme koliko smo zajedno, uspeli smo da koliko-toliko prihvatimo neke osnovne principe igre i da ih prikažemo na terenu. Gruzija, sa par iskusnih igrača, moćie da bude nezgodan rival i samo uz veliku energiju možemo da dođemo u poziciju da napravimo dobar rezultat", istakao je Rebić.

Jaramaz je napomenuo da Gruzija ima nekoliko iskusnih igrača, poput Mekfadena i Žermadinija, koji su u stanju da naprave problem svakome, ukoliko uđu u svoj ritam.

"Naš želja je da im to onemogućimo i da pred našim navijačima u Beogradu prikažemo što bolju igru kako bi na najbolji mogući način završili ovaj mini-ciklus od dve kvalifikacione utakmice", poručio je Jaramaz.

U prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine, košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u četvrtak Finsku u gostima sa 80:58.

Utakmica Srbija - Gruzija igra se od 17 časova. Direktan prenos je na Prvom programu RTS -a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи