Zvezda protiv CSKA za povratak u borbu za plej-of

Košarkaši Crvene zvezde igraju protiv CSKA iz Moskve meč 25. kola Evrolige. Susret u Štarka areni počinje u 19.00 časova. Tok meča pratite na našem portalu.

Pred crveno-belima je novi izazov na evro sceni u goste im dolazi jedan od najvećih timova, aktuelni šampion - CSKA iz Moskve. Eventualna bobeda u ovom duelu Zvezdu bi vratila u borbu za plej-of. Šampion Srbije bi bio na deobi osmog mesta sa 11 trijumfa, koliko imaju Himki, Olimpijakos, Fenerbahče i Olimpija.

Za razliku od Crvene zvezde, CSKA nije nastupao u nacionalnom kupu, već je imao pauzu od skoro 14 dana da se osveži i pripremi za nastavak Evrolige u kome su klubu ruske armije ambicije uvek najveće.

Sa druge strane, i crveno-beli žele da pobede još jednog velikog protivnika u Beogradu. U prvom meču u Moskvi CSKA je slavio rezultatom 100:74 i u tom delu motiva ima napretek. Crveno-beli žele da poprave utisak, pruže snažan otpor i pokušaju da se revanširaju velikom rivalu za poraz iz prvog deča sezone.

„Dolazi nam prvak Evrope, veliki izazov i čast za našu ekipu. Za razliku od nas, CSKA nije igrao nacionalni kup, što znači da su imali vremena da se konsoliduju nakon poraza koji su doživeli, i koji im je prekinuo dobru seriju.  Crvena zvezda sa druge strane nije prekidala sa igranjem utakmica i ostala je u takmičarskom ritmu, i sada je teško predvideti kome će više prijati ova utakmica u petak. Ono što je sigurno očekuje nas utakmica sa vrhunskom ekipom, ulazimo polako u završnicu takmičenja, svako ima svoje ambicije i sada svaka utakmica postaje važna za sve,pa i za nas koji imamo svoje ambicije i želje." rekao je trener crveno-belih Dragan Šakota.

"Očekuje nas još jedna teška utakmica u nizu, a protivnik najteži mogući aktuelni prvak Evrope. I ove godine imaju vrhunsku ekipu, imali su dovoljno vremena da se osveže, nisu imali utakmica u prethodne dve nedelje praktično, i sigurno motivisani i odmorni dolaze u Beograd. Sa druge strane, mi smo se okrenuli novim obavezama, očekuje nas još praktično najmanje 40-ak utakmica  do kraja sezone, od toga najmanje 10 u Evroligi. Ovakve utakmice su izazov, i sigurno da imamo ogromnu želju da odigrao dobro i saavladamo ekipu CSKA" rekao je Davidovac.

Meč Crvena zvezda - CSKA igra se od 19 časova u "Štark areni". Tok meča pratite na našem portalu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво