Jokić: Smršao sam desetak kilograma, zbog toga igram bolje

Srpski košarkaš Nikola Jokić otkrio je da je tokom sezone smršao i da je to razlog zbog kojeg pruža bolje partije. Jokić je petu sezonu u NBA ligi počeo mnogo slabije nego prethodne, ali je u prethodnih nekoliko meseci podigao formu i potvrdio da je jedan od najboljih centara na svetu.

Momak iz Sombora je drugi put zaredom učestvovao na Ol-staru najjače lige sveta, a sada je otkrio da je dobra forma rezultat posebnog režima.

"Jednostavno se tako dogodilo. Možda mi je potrebno malo više vremena da se zagrejem. Mislim da nisam ovako dobro šutirao u prvom delu sezone. Šutevi su mi bili previše kratki, a imao sam i preveliku kilažu. Izgubio sam oko 10-11 kilograma i mnogo bolje se osećam. Naš kondicioni trener Filipe, koji je pet godina sa nama, propisao mi je ishranu i napravio plan treninga. Zajedno smo prošli kroz taj proces", rekao je Jokić.

Zahvaljujući sjajnim partijama, njegov Denver se popeo na drugu poziciju na tabeli Zapadne konferencije i nalazi se odmah ispod neprikosnovenih Lejkersa.

Jokić veruje da tim može i bolje od toga.

"Igramo odlično, beležimo dobre rezultate. Mnogo smo napredovali, najviše u onim trenucima koji su prelomni i kada smo bili zabrinuti kako ćemo završiti utakmice. Ipak, čini mi se da smo u poslednjih 10 mečeva pobedili u devet, ili smo od osam izlazili kao pobednici u sedam - tako nešto. Na pauzu smo otišli u dobrom ritmu."

Posebno impresivna je Nikolina saradnja sa Džamalom Marejom, drugom zvezdom franšize iz Kolorada.

"Mnogo je važno iskustvo. Prolazili smo kroz teške momente. Bili smo u situacijama kada smo morali da pogađamo i iskustvo koje imamo nam je mnogo pomoglo, posebno ono koje smo stekli u plej-ofu (prošle godine). Ne važi to samo za njega i mene, nego za ceo tim", zaključio je Jokić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво