Partizan pobedio CSKA u Moskvi

Košarkaši Partizana plasirali su se među 16 najboljih ekipa u Evroligi, pobedom nad CSKA u Moskvi - 66:63.

"Crno-beli" su plasman među 16 najboljih timova takmičenja obezbedili u Moskvi pobedom nad aktuelnim šampionom CSKA od 66:63 (18:14, 12:15, 15:14, 21:20), iako bi u narednoj fazi takmičenja igrali i da su izgubili, pošto je Real u Madridu savladao Efes sa 80:69.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Aleksandar Rašić i Milenko Tepić sa po 13 poena, dok je Slavko Vraneš utakmicu završio sa šest poena i 11 skokova.

CSKA je predvodio Erazem Lorbek sa 23, dok je Ramunas Šiškauskas postigao 12 poena.

Sedmostruki uzastopni šampion Srbije dobro je počeo meč u Moskvi i ostvario najave da će tražiti pobedu na jednom od najtežih gostovanja u Evropi.

"Crno-beli" su sredinom prve četvrtine poveli 13:6, najviše zahvaljujući dobroj igri Vraneša, a nešto kasnije i 15:7. CSKA je tada prišao na poen zaostatka, ali je Uroš Tripković trojkom u finišu ostavio svom timu nešto veću prednost, 18:14.

Evropski šampion prvi put je poveo u 12. minutu, kada je trojkom Šiškauskasa došao do 19:18. Tada se razvila borba i ekipe su se smenjivale u vođstvu.

CSKA je najveću prednost imao krajem treće četvrtine, kada je vodio 41:37. Partizan je, ipak, do kraja te deonice prišao na dva poena zaostatka, a onda u poslednjoj četvrtini brzom igrom izjednačio na 48:48, a onda i poveo sa 54:48.

Moskovljani su tada napravili seriju od 8:0 i povratili prednost, ali samo na kratko, pošto je Rašić trojkom doneo svom timu 57:56 na nešto manje od tri minuta do kraja meča.

Domaćini su izjednačili, a Partizan je posle odlične odbrane i trojke Rašića poveo 62:57, a nešto kasnije i 64:59, na minut i sekund do kraja utakmice.

CSKA je uspeo penalima i presingom da priđe na poen zaostatka, 64:63, 12 sekundi pre kraja utakmice. Pošto i dalje nije bio u bonusu, domaći tim nije iznudio odmah bacanja, već na 4,3 sekunde do kraja utakmice.

Trener domaćih Etore Mesina uzeo je tada tajm-aut, a CSKA je loptu izveo sa strane, ali nije uspeo da izgradi akciju zato što je kapiten Partizana Petar Božić ukrao loptu prilikom dodavanja i doneo veliku radost svom timu.

Poraz Efesa iskoristio je i Armani koji je u gostima savladao Panionios sa 87:77 i ostvario petu pobedu, koliko ima i Partizan, ali sa  lošijim učinkom u međusobnim duelima sa milanskim timom, iako boljom koš-razlikom.

CSKA je ranije obezbedio prvo mesto sa sedam pobeda, dok je Real je drugi sa šest. Efes je ostvario četiri pobede, a poslednjeplasirani Panionios tri.

Takmičenje u Evroligi nastaviće se u četiri novoformirane grupe čiji će sastav biti poznat posle žreba, koji će se održati u ponedeljak u 13 sati u Barseloni.

Utakmice "TOP 16" faze igraće se od 28. januara do 12. marta, a plasman u četvrtfinale obezbediće po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe.

Četvrtfinale će se igrati na tri dobijene utakmice, a završni turnir je na programu od 1. do 3. maja u Berlinu.

Ovo je Partizanu treći uzastopni put da se plasira u drugu fazu elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Rezultati 10. kola grupe D:
CSKA - Partizan 63:66
Real - Efes 80:69
Panionios - Milano 77:87

Tabela:
CSKA 7/3
Real 6/4
Armani 5/5
Partizan 5/5
Efes 4/6
Panionios 3/7

Број коментара 72

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи