Budućnosti i Primorskoj trijumfi u Kupu, Zadar posle 13 godina osvojio trofej

Košarkaši Budućnosti osvojili su Kup Crne Gore, pošto su u finalnom duelu savladali ekipu Mornara 92:83. Primorska treći put uzastopno osvojila trofej u Kupu, pobedivši Cedevita Olimpiju 93:84. Ekipa Zadra posle 13 godine stigla do trofeja pobedivši Cibonu 89:76.

Prethodna sedmica bila je u znaku nacionalnih kupova širom Evrope, tako i u regionu. Ekipe Budućnosti, Zadra i Primorske osvojile su trofeje u uzbudljivim mečevima protiv ekipa koje se takođe takmiče u ABA ligi.

Budućnost je savladala Mornar sa 92:83 i 13. put u istoriji osvojila Kup Crne Gore. Podgoričani nisu imali previše problema sa Baranima, već u prvoj četvtrtini stekli su dvocifrenu prednost, koju su, uz manje oscilacije, sačuvali do kraja meča.

Kao po običaju, najbolji u timu Petra Mijovića bio je Džastin Kobs sa 21 poenom, dok se na drugoj strani istakao Džejkob Pulen sa 25.

Primorska je treću godinu zaredom trijumfovala u Kupu Slovenije. U velikom finalu ekipa iz Kopra savladala je ekipu Cedevita Olimpije sa 93:84.

"Tigrovi" su finalni meč igrali sa samo osam igrača u rotaciji, ali to ih nije sprečilo da dođu do trofeja. Nejc Barič postigao je 22 poena, dok je na drugoj strani dominirao Jaka Blažič sa 33 postignuta poena.

Najveće iznenađenje priredio je Zadar, koji je pred domaćim navijačima u dvorani Krešimir Ćosić savladao Cibonu sa 89:76.

Gosti iz Zagreba bolji su bili u prvom poluvremenu, ali su Zadrani napravili seriju od 26:6 u finišu treće deonice i osvojili trofej u Kupu Hrvatske prvi put od 2007. godone.

Da podsetimo, Kup Radivoja Koraća osvojila je ekipa Partizana koja je savladala Zvezdu, posle velike borbe i produžetka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво