Partizan posle drame sa Zvezdom odbranio "Žućkovu levicu"!

Košarkaši Partizana pobedili su u dramatičnom finalu večitog rivala Crvenu zvezdu i odbranili trofej u Kupu Radivoja Koraća. Partizan je u "Čairu" tek posle produžetka savladao Zvezdu, rezultatom 85:84.

"Žućkova levica" treću godinu zaredom ostaje u vlasništvu crno-belih, koji sada imaju osam pehara otkad se igra u ovakvom formatu.

Crveno-beli ostali su na šest.

Utakmica u Nišu očekivano je počela napeto i obe ekipe imale su problema u napadu. U takvoj situaciji nešto bolje se snašao Partizan, koji je vodio od početka.

Za Zvezdu je većinu poena postizao Vladimir Štimac, dok je na drugoj strani Ognjen Jaramaz razigravao saigrače. Viđeno je mnogo grešaka i faulova, u drugoj deonici se probudio Lorenzo Braun i rezultatsku vratio svoj tim.

Amerikanci Rašon Tomas i Džejms Gist brzo su ušli u problem s ličnim greškama, pravili su katastrofalne greške i dodatno usporili ritam.

Tehničke greške obeležile su sredinu druge četvrtine, crno-beli su nekako sačuvali prednost i na petnaestominutnu pauzu otišli sa +3 (34:31).

Sa jednako rastrzanom i lošom igrom nastavljeno je i po povratku na parket, Partizan je u nekoliko navrata propuštao priliku da se odbrani, pa je sredinom odlučujuće četvrtine došlo do rezultatskog preokreta.

Ušlo se u dramatičnu završnicu u kojoj se činilo da će Zvezda izaći kao pobednik. Dejan Davidovac je na 30 sekundi do kraja pogodio za 76:70, ali je onda Pejdž prvo pogodio uz faul, pa ubacio trojku.

Na osam sekundi do isteka četvrte deonice, ekipa Dragana Šakote je imala loptu, ali je Kevin Panter napravio faul u napadu. Pejdž je bio siguran sa linije za slobodna bacanja i odveo duel u produžetke.

Zvezda je bolje počela i dodatnih pet minuta, ali je onda na scenu stupio Jaramaz – vezao je sedam poena za +5 Partizana.

Crveno-beli su se još jednom vratili, pokušali su Beron i Braun da budu heroji, ali sada nisu uspeli i Partizan je izašao kao pobednik.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Markus Pejdž sa 21 poenom, Jaramaz je postigao 19, dok je Zagorac imao 11. Kod Zvezde Braun je ubacio 17, Davidovac 16, a Štimac i Gist po 11 poena.

Pejdž je dobio nagradu za najboljeg strelca finala, dok je Jaramazu pripala MVP nagrada, najviše zbog poena u produžetku koji su presudili Zvezdi.

Kraj utakmice!

23.27 – Kraj, Partizan je pobedio rezultatom 85:84 i odbranio Kup Radivoja Koraća!

23.24 – Beron je probao kao u polufinalu, promašio je trojku. Štimac je napravio faul nad Mozlijem.  Amerikanac je promašio oba bacanja i na 14 sekundi do kraja ostalo je 84:85.

23.18 – Jaramaz vezuje sedam poena, dvojka i trojka za 80:85 za Partizan!

23.15 – Prve poene u dodatnih pet minuta postiže Gist snažnim zakucavanjem, a onda Pejdž pravi faul u napadu. Jaramaz siguran sa penala za 80:80.

23.13 – Prvi napad u produžetku imao je Partizan, ali je Jaramaz promašio čitav obruč.

Kraj četvrte četvrtine

23.11 – Kraj regularnog dela, igraće se produžetak u "Čairu"!

23.06 – Prava drama viđena je u poslednjih 30 sekundi jer je Partizan trojkom Pejdža uspeo da pritisne Zvezdu. Prethodno je Davidovac pogodio oba slobodna bacanja, pa je na osam sekundi do kraja srpski šampion imao aut. Panter je napravio faul u napadu i poklonio loptu protivniku. Pejdž je fauliran, pogodio je oba slobodna bacanja i sada je 78:78 na dve sekunde do kraja.

23.00 – Braun, pa Jaramaz, ali Dejan Davidovac možda stavlja tačku na meč – 76:70.

22.55 – Šuteri su se probudili u finišu susreta. Pejdž je pogodio trojku i Partizan je izjednačio, ali mu je istom merom uzvratio Beron. Gist zakucava i Zvezda vodi 71:66 na nešto više od minut i po do kraja susreta.

22.52 – Očekuje nas prava drama, Volden je pogodio jedno slobodno bacanje i rezultat je na četiri minuta do kraja 64:63 za Zvezdu.

20.46 – Brauuuun! Trojka iz teške pozicije za 61:59. Zbog faula na Laziću, Zvezda je dobila loptu, Beron brzo utrčao i položio za 63:59.

20.40 – Crno-beli su u kontraritmu, Dženkins krade loptu Pejdžu i polaže u kontri. Zvezda vodi prvi put od rane faze utakmice – 58:57.

22.36 – Konačno su malo ritma uhvatili igrači u "Čairu". Posle Novice, važnu trojku pogodio je Pejdž, ali je Panter potom fauliran pri šutu za tri. Bio je siguran i smanjio na 54:57.

22.33 – Dva teška šuta na početku odlučujućeg perioda – prvo Panter, pa Veličković na drugoj strani za 51:54.

Kraj treće četvrtine

22.29 – Posle dugo vremena Zvezda je izjednačila, ali je Zagorac vezao dve trojke i odveo Partizan na 46:52. Dženkins je vratio jednu, Veličković zakasnio da izbaci loptu pre isteka vremena i pred poslednjih 10 minuta rezultat je 49:52 za Partizan.

22.24 – Propustili su crno-beli priliku da se odlepe, to njihov rival koristi. Trojka Davidovca za 43:45.

22.19 – Sada i Pejdž pogađa van linije 6,75 i ponovo je +7.

22.17 – Gist se probudio, snažno je zakucao i doveo Zvezdu na pola koša razlike. Ali onda je Birčević pogodio tešku trojku iz ugla na isteku napada i vratio 38:42.

22.14 – Ukupno 14. izgubljena lopta za Zvezdu. Zagorac fauliran pri polaganju, pogađa oba bacanja za 34:39.

22.12 – Nastavilo se sa greškama i propuštenim napadima. Seriju istih prekinuo je Gist koji pogađa 2+1 i smanjuje rezultat.

22.08 – Drugo poluvreme počinje poenima Jankovića i novom tehničkom, sada Draganu Šakoti. Partizan to koristi da dođe do 31:37.

Kraj druge četvrtine

21.49 – Sudije su nakratko prekinule susret zbog pogrdnog navijanja "grobara" koji su vređali suprugu predsednika Zvezde Nebojše Čovića. Lazić je napravio faul u napadu i omogućio poslednjih 18 sekundi rivalu. Volden je držao loptu u svojim rukama i propustio da kreira napad, pa se na petnaestominutnu pauzu otišlo prednošću Partizana 31:34.

21.45 – I Tomas je zaradio tehničku, njegova četvrta lična, a posle poena Jaramaza, Davidovca i mladog Trifunovića, Partizan vodi 29:34.

21.42 – Prvo koškanje na utakmici – Birčević i Štimac su razmenili nekoliko rečenica posle duela i zaradili poo tehničku grešku. Braun ponovo pogađa i sada je 26:27.

21.37 – Bude se crveno-beli, alej-up Berona i Brauna da se digne publika u "Čairu" na noge, ali Veličković pogađa za 22:27.

21.35 – Zvezda ima mnogo više problema u napadu. Posle četiri minuta u drugoj deonici Partizan vodi 20:25.

21.31 – Janković rešava dva napada i donosi ekipi Andree Trinkijerija +8.

21.30 – Odžo sjajno menja Štimca, hvata dva ofanzivna skoka i iznuđuje dva faula. Partizan je već u problemu, ali je sada Gist nastavio da pravi gluposti. Davidovac je dao jedini koš u drugom kvartalu, rezultat je 15:19.

21.27 – Mnogo grešaka na startu druge četvrtine – Mekadu je upropastio dva napada crno-belih i odmah je izašao, dok je jedino vredno bila sjajna rampa Tomasa na Davidovcu.

Kraj prve četvrtine

21.18 – Štimac je bio najagilniji među crveno-belima, još jednom je izvukao teške poene, a Pejdž je sigurno izveo slobodna bacanja. Zvezda je izgubila loptu, američki plejmejker još jednom poentirao za Partizan i na kraju prve četvrtine je 13:19.

21.15 – Očekivano, u finalu je počelo malim brojem poena, Zvezda nije ni došla do dvocifrenog broja na dva minuta do kraja prve četvrtine. Teška trojka Pantera, pa flouter Voldena za 9:14.

21.11 – Beron nije mogao do poena šutem, zbog toga je prvi koš dao iz prodora, ali je na drugoj strani odlično meč počeo kapiten Veličković i doneo Partizanu 6:9.

21.06 – Jaramaz krade loptu Beronu i u kontri zakucao, dok je Veličković pogodio trojku za 2:5.

21.04 – Prve poene na meču postigao je Štimac za Zvezdu, dok Partizan više od dva minuta nije mogao do koša. Crveno-beli su napravili nekoliko faulova, ali onemogućili rivala da poentira – 2:0.

21.02 – Počeo je meč u "Čairu"!

21.00 – U najvećoj niškoj hali mnogo je poznatih ličnosti iz sveta košarke, kao i predsednik KSS Predrag Danilović.

20.55 – Intonirana je himna Srbije "Bože pravde".

20.50 – Ekipe su izašle na teren.

Prve petorke:
Crvena zvezda: Volden, Jaramaz, Veličković, Janković, Zagorac
Partizan: Dženkins, Beron, Lazić, Jagodić Kuridža, Štimac

20.45 – Sudijsku trojku čine Ilija Belošević, Milivoje Jovčić i Uroš Nikolić.

Treći put uzastopno večiti rivali bore se za "Žućkovu levicu", a prethodna dva puta uspešniji su bili crno-beli.

Oni su do finala stigli pobedivši FMP u jednoj poprilično ružnoj utakmici punoj grešaka, dok je Crvena zvezda zahvaljujući Biliju Beronu pobedila Mega Bemaks.

Američki bek je trojkom na sekund do kraja zaokružio preokret, pošto je Mega imala prednost do same završnice.

Otkad se u ovakvom formatu igra Kup Radivoja Koraća, Partizan je osvojio sedam pehara, jedan više od Crvene zvezde.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво