Reagovala i Zvezda, iskusni plejmejker na Malom Kalemegdanu

Iskusni, 30-godišnji Kalin Lukas novo je pojačanje Crvene zvezde. Srpski i regionalni šampion potvrdio je na zvaničnom sajtu da je Lukas stigao na Mali Kalemegdan.

Odmah posle Partizana, koji je potvrdio dovođenje Brajana Angole, reagovali su i crveno-beli i objavili dolazak Lukasa.

Amerikanac je već bio upisan u registar Košarkaškog saveza Srbije, a sada je stigao i "amin" kluba koji se dodatno pojačao posle transfer roka.

"Odlikuje ga izvanredan pregled igre, brzina i brojne asistencije. U ekipi Crvene zvezde imaće primarnu ulogu organizatora igre sa Lorenzom Braunom u nastavku ABA i Evrolige", saopštila je Crvena zvezda.

Lukas je prethodnu sezonu odigrao u razvojnom timu Detroit pistonsa i na 38 utakmica prosečno beležio 21,8 poena i 5,5 asistencija.

Plejmejker je u Zvezdu došao kao slobodan igrač, a već ima iskustvo igranja u Evropi. Nastupao je za Olimpijakos u sezoni 2011/2012, a nakon otkaza karijeru nastavio u turskom Banvitu.

Nakon evropske epizode, Lukas se vratio u SAD, gde je proveo dve godine u Ajovi iz razvojne lige, a upisao je i jedan nastup u dresu Memfis grizlisa.

Na kraju sezone 2014/15 vratio se u Tursku i obukao dres Ankare, a zatim je igrao u Hapoelu iz Jerusalima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво