"Žućkova levica" – Borac protiv Partizana, susret košarkaških institucija

Košarkaši Partizana od 19.30 u niškom Čairu počinju odbranu trojefa u Kupu Radvoja Koraća protiv čačanskog Borca. Prethodno se, od 17.00 časova, sastaju FMP i Dinamik.

Posle današnjih mečeva u Nišu saznaćemo sve učesnike polufinala Završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, odnosno ko će se pridružiti ekipama Crvene zvezde i Mega Bemaksa.

Partizan brani trofej osvojen prošle sezone, a crno-beli će prvi meč na turniru odigrati protiv čačanskog Borca.

Trener crno-beli Andrea Trinkijeri izjavio je da je ekipa umorna i istrošena, ali da u Niš ide sa ciljem da odbrani pehar.

"Prošle godine je Kup bio početak jednog novog života. Sad je situacija drugačija. Igramo protiv instuticije, to je grad košarke, Kića, Obradović, Radmilo... Borac bi mogao da igra ABA ligu bez ikakvih problema. Biće izuzetno teško, veliko poštovanje. Igramo jednu utakmicu, pa ćemo videti", rekao je Trinkijeri.

Trener Borca Marko Marinović istakao je da meč protiv beogradskih crno-belih u četrvrtfinalu Kupa nema toliko takmičarski značaj koliko predstavlja čast i privilegiju za čačanski tim.

"Idemo na Partizan, lidera ABA lige. Iako smo obezbedili učešće u Kupu, nama to takmičenje nije primarni cilj. Ipak, ne idemo u Niš sa namerom da se unapred predamo, iako je Partizan u ovom meču apsolutni favorit. Trudićemo se koliko budemo mogli, a nadam se da će to biti dovoljno da ostavimo dobar utisak. Od nas kao lidera ABA 2 i KLS lige ništa manje se ne očekuje", rekao je Marinović.

U četvrfinalu Kupa Koraća danas će prvi na teren košarkaši FMP-a i Dinamika, čiji je meč na programu od 17 sati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво