Zvezda se mučila, pa deklasirala Radnički u Kupu Koraća

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Radničkog iz Beograda sa 107:67 u okviru četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Naredni rival crveno-belima biće Mega, koja je bila bolja od Slobode.

Iako se to nije moglo naslutiti na početku meča, Crvena zvezda je upisala rutinsku pobedu nad ekipom Radničkog iz Beograda.

Tim sa Crvenog krsta znatno energičnije ušao je u meč, što se odrazilo i na rezultat. Crvena zvezda bila je u zaostatku od 11 poena u prvoj četvrtini.

Meč nisu obeležile previše zapažene i jake odbrane, pa se očekivalo da će Zvezda, ukoliko napravi period od nekoliko minuta dobre igre u oba pravca, moći da sustigne razliku i pređe u vođstvo.

To se i desilo krajem prve i početkom druge deonice, a kako je vreme odmicalo, Zvezda je povećavala prednost.

Trener prošlogodišnjeg finaliste iskoristio je takav razvoj situacije da odmori ključne igrače i ravnomerno raspodeli minute među svih 12 igrača. 

U poslednjoj četvrtini Zvezda je stekla i najvećih 40 poena razlike i bez problema privela meč kraju.

Najefikasniji u pobedi bili su Kevin Panter sa 23 i Vladimir Štimac sa 16 poena.

Kod ekipe Radničkog istakli su se Žarko Valjarević sa 16 i Slobodan Dunđerski sa 14 poena i 11 asistencija.

Zvezda se pobedom plasirala u polufinale Kupa Koraća, gde će se sastati sa ekipom Mega Bemaksa, koja je savladala užičku Slobodu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво