Larkin će igrati za Tursku, ali neće menjati ime

Ove sezone fenomenalni košarkaš turskog Anadolu Efesa, Šejn Larkin, demantovao je navode tamošnjih medija da će promeniti ime nakon što je dobio državljanstvo Turske.

Larkin je nedavno i zvanično dobio tursko tržavljanstvo, a neposredno posle toga u tuskim medijima pojavila se informacija da će promeniti ime u Dešejn Dejvis Karkin.

"Svi navodi o promeni mog imena su lažni. Ime sa kojim sam rođen je i ime koje ću zadržati i kao državljanin Turske", napisao je Larkin na svom Tviter profilu.

Jedan od najboljih igrača u Evropi ove sezone će kao naturalizovani igrač nastupati za reprezentaciju Turske na Olimpijskom kvalifikacionom turniru u Kanadi. Tamo će se selekcija  Turske sa Urugvajem, Češkom, Grčkom, Kinom i domaćinom boriti za olimpijsku vizu za Tokio.

Podsećanja i poređenja radi, Bobi Dikson, Amerikanac koji trenutno nastupa za Fenerbahče, je prilikom dobijanja turskog državljanstva 2015. godine uzeo i koristio ime Ali Muhamed.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи