Larkin dobio tursko državljanstvo

Košarkaš Anadolu Efesa Šejn Larkin zvanično je dobio tursko državljanstvo i moći će da nastupa za reprezentaciju Turske u narednom periodu.

Američki košarkaš koji nastupa za Anadolu Efes Šejn Larkin dobio je tursko državljanstvo.

Larkin je rođen u Ohaju, a srednju školu i fakultet je pohađao na Floridi u Orlandu i Majamiju.

Karijeru je počeo u Dalasu, potom igrao u NBA ligi za Nikse i Netse.

Pre epizode u Boston seltiksima igrao je u Baskoniji, a u Evropu se vratio 2018. godine, kada je potpisao za Anadolu Efes.

Sa turskom ekipom plasirao se na fajnal-for Evrolige prošle sezone, osvojio domaće prvenstvo, u čijem je finalu bio najkorisniji igrač.

Ove sezone je jedan od, ako ne i najbolji košarkaš elitnog evropskog takmičenja, pošto predvodi Efes koji je prvi na tabeli Evrolige sa 21. pobedom iz 24 odigrana meča.

Larkin se dobijanjem turskog državljanstva stavlja na raspolaganje košarkaškoj reprezentaciji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 14. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије