Partizan se na ubedljiv način revanširao Darušafaki

Košarkaši Partizana savladali su na svom parketu ekipu Darušafake sa 69:57 u okviru četvrtog kola Top 16 faze Evrokupa. Naredni meč crno-beli igraju protiv Virtusa u Bolonji 5. februara.

Košarkaši Partizana upisali su bitnu pobedu u Top 16 fazi Evrokupa protiv Darušafake.

Samo sedam dana nakon poraza u neizvesnoj završnici u Turskoj, crno-beli su u krcatoj dvorani "Aleksandar Nikolić" lako savladali istog protivnika.

Gosti su solidno otvorili meč, bili precizni u napadu i pogađali iz ne toliko izglednih prilika. Partizan je držao priključak za turskom ekipom, igrao veoma dobro odbranu i čekao da se protivnik "ohladi".

Upravo to se dogodilo u drugoj četvrtini. Partizan je potpuno iskoristio prazan hod Darušafake, koja čak šest minuta nije uspela da postigne koš. Serijama 14:0, odnosno 17:2, Partizan je stekao dvocifrenu prednost, koja je iznosila i 14 poena.

Treća deonica bila je najproblematičnija za srpsku ekipu, pošto je zakazala u napadu. Retko je Partizan dolazio do koša iz igre, gledalo se dosta prekršaja i slobodnih bacanja, a gosti su takav odnos snaga iskoristili da naprave seriju i smanje deficit na samo šest poena.

Partizanov recept za uspeh u čitavoj utakmici, a pogotovo u poslednjoj četvrtini, bila je dobra odbrana, koja je terala protivničke košarkaše na teške, ishitrene šuteve, koji su Darušafaku udaljavali od uspeha.

Nakon iscrpljujuće duge treće četvrtine, Partizan je u poslednju ušao mnogo energičnije i ponovo zatvorio prilaze ka svom košu, a sa lakoćom poentirao na drugoj strani.

Serijom od 9:0, crno-beli idu na 15 poena razlike. Bili su to prelomni momenti meča u kojima je odbijen nalet gostiju. Prednost Partizana do kraja meča iznosila je i 20 poena, ali je Darušafaka uspela da koliko-toliko ublaži poraz.

Svi igrači Partizana, sem Makadua, upisali su se u listu strelaca, a najviše su postigli Jaramaz 15 i Veličković, koji je ubacio 11 poena.

U redovima gostiju Hamilton je postigao 17 a Kolson 10 poena. 

Nakon četiri odigrana meča u Top 16 fazi Evrokupa, Partizan ima tri pobede i jedan poraz i nalazi se na prvom mestu Grupe E. Naredni meč crno-beli igraju protiv Virtusa u Bolonji 5. februara. 

Ovako je protekao meč:

21.56 – Kraj meča, pobeda Partizana nad Darušafakom rezultatom 69:57.

21.28 – Nakon tri odigrane četvrtine, Partizan vodi sa 49:43. Treća deonica igrala se u izuzetno sporom ritmu, sa dosta faulova, slobodnih bacanja, a malo poena iz igre. U takvom odnosu snaga, Darušafaka je uspela da napravi tihu seriju od 11:3 i spusti prednost na šest poena razlike.

20.44 – Kraj prvog poluvremena, Partizan vodi sa 35:25. Sjajna druga četvrtina crno-belih, u kojoj su stekli deset poena prednost. Darušafaka se mučila u drugoj deonici, čak pet i po minuta bili su bez koša, što je Partizan iskoristio i, posle serija od 14:0 i 17:2, vodio i sa 14 poena, ali su gosti uspeli da delimično smanje.

20.18 – Završena je prva četvrtina, rezultat je 17:16 za goste. Nakon početnog odmeravanja snaga, Darušafaka je počela da pogađa s dobrim procentom šuta i tako je povela. Turski tim konstantno ima vođstvo, ali Partizan drži priključak.

20.01 – Nakon minuta ćutanja u čast preminulih Roberta Arčibalda i Kobija Brajanta, počeo je meč.

19.45 – U toku je zagrevanje igrača pred skoro punom dvoranom "Aleksandar Nikolić", meč uskoro počinje...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво