Kobi Brajant i Italija – neraskidiva veza

Legendarni NBA košarkaš Kobi Brajant, koji je poginuo u helikopterskoj nesreći, jedan deo detinjstva proveo je u Italiji, gde će ostati upamćen po "italijanskim kvalitetima".

"Svi NBA igrači su važni jer su legende, ali on je za nas posebno važan jer je dobro poznavao Italiju, gde je živeo u više gradova", izjavio je predsednik italijanske košarkaške federacije Đovani Petruči.

"Imao je mnogo italijanskih kvaliteta", rekao je Petruči za AP o "Crnoj mambi".

Brajant, koji je 18 puta učestvovao na Ol-star utakmici, osvojio pet šampionata i postao jedan od najvećih košarkaša svoje generacije tokom dve decenije duge karijere kao igrač LA lejkersa, poginuo je u nedelju u helikopterskoj nesreći sa nepune 42 godine.

U Italiji je živeo između šeste i 13. godine dok je njegov otac, takođe NBA košarkaš, Džo Brajant, igrao za nekoliko timova.

Posle Italije, Brajant se vraća u Pensilvaniju, gde je pohađao srednju školu.

Brajant je tečno govorio italijanski i često je naglašavao da bi bio "san" da zaigra u toj zemlji. Taj san zamalo i da mu se ostvari 2011. godine kada je bio na ivici prelaska u Virtus Bolonju.

"Bio je natprirodan", izjavio je italijanski trener Etore Mesina koji je sarađivao sa Brajantom dok je bio pomoćnik u "jezerdžijama".

Mesina je naveo da je Brajant pomagao deci iz Italije koja su ulazila u svet NBA.

Brajant je bio poznat kao navijač fudbalskog kluba Milan, koji se porukom na tviteru oprostio od zvezde košarke, nazivajući ga najvećim sportistom svih vremena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи