"NBA liga treba da povuče broj 24 iz upotrebe"

Kobi Brajant, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, poginuo je u nedelju u helikopterskoj nesreći. Brajant je bio jedan od devetoro stradalih u helikopteru koji se srušio u Kalabasasu, u blizini Los Anđelesa.

Brajant je poginuo odlazeći na utakmicu koju je igrala njegova ćerka, ljudi širom sveta su počeli momentalno da se opraštaju od "Crne mambe", među njima su bili Luka DončićBogdan BogdanovićMajkl DžordanVlade DivacŠekil O'Nil...

NBA se oglasila saopštenjem, ali nije otkazala utakmice, posle čega je na društvenim mrežama krenula akcija da se iz upotrebe povuče Kobijev broj 24.

Navijači su sa svih meridijana apelovali na čelnike najjače lige sveta da promene logo u čast legendarnog igrača Los Anđeles lejkersa, ali i da pošalju njegov broj u istoriju.

Vlasnik Dalas meveriksa Mark Kjuban potvrdio je da franšiza iz Teksasa više nikada neće imati igrača sa brojem 24 na leđima.

"Šokirani smo, tužni i razoreni zbog vesti o pogibiji Kobija Brajanta i njegove ćerke Đane. Kobi je bio ambasador naše igre, nagrađivana legenda i globalna ikona. Iznad svega, bio je voljen i posvećen otac", objavio je Kuban i dodao:

"Kobijevo nasleđe prevazilazi košarku i naša organizacija je odlučila nijedan košarkaš Dalas meveriksa više nikada neće nositi broj 24."

"Crna mamba", kako mu je bio nadimak, nosio je nekoliko brojeva tokom karijere, ali je najprepoznatljivi bio baš po tom. Odlučio se za 24 jer je čuveni Majkl Džordan u Čikago bulsima nosio 23.

Brajant je sebe smatrao prvim do najvećeg svih vremena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво