Partizanov "trening" protiv Zadra, Jaramaz i Veličković pokrenuli "parni valjak"

Košarkaši Partizana ubedljivo su na svom terenu savladali ekipu Zadra sa 87:60, u utakmici 17. kola ABA lige. Crno-beli vezali i devetu pobedu u regionalnom takmičenju, pred mečeve protiv Zvezde i Budućnosti i izazova u Evrokupu. Jaramaz, Makadu i Trifunović najefikasniji u ekipi Andree Trinkijerija. U narednom kolu Partizan igra gostuje kod Zvezde u "večitom" derbiju.

Partizan je zabeležio novu pobedu u regionu. Crno-beli su sa 87:60 savladali ekipu Zadra u Pioniru i zabeležili 14. trijumf u ABA ligi.

Partizan je na početku meča imao problem sa "paljenjem motora". Samo 12 postignutih poena i devet promašenih trojki nisu ono na šta su navijači navikli od crno-belih ove sezone. Nije ni čudo što je Zadar na prvi odmor otišao sa minimalnom prednošću.

Ono što su propustili u prvoj, crno-beli su nadoknadili u drugoj deonici. Jaramaz i Veličković pogodili su po dve trojke, dok je odličan bio Džejms Makadu, kako u odbrani tako i u napadu (10 poena i pet skokova).

Partizan je postigao čak 31 poen u drugoj četvrtini, Zadar promašio svih 12 trojki u prvom poluvremenu, pa se na veliki odmor otišlo sa velikih plus 17 - 43:26.

Crno-beli su u trećoj deonici pokušali da reše pitanje pobednika (ako se ono uopšte postavljalo), ali je Zadar "pokazao zube" - 18:18.

Sredinom poslednje deonice, Partizan je posle trojki Voldena i Gordića došao do plus 24 (73:49), a tu prednost su crno-beli, uz atraktivnu igru Gordića i Mozlija, zadržali do kraja meča.

Treba istaći da je Zadar prvu trojku pogodio u poslednjem minutu utakmice iz 25. pokušaja.

Najefikasniji u protivničkom timu bili su Makadu i Jaramaz sa po 13 poena, Uroš Trifunović je dodao 12, a Novica Veličković 10.

U timu Zadra istakao se Stefan Bundić sa 19 postignutih poena.

Izabranike Andree Trinkijerija sada očekuje niz teških mečeva – prvo u "Pionir" stiže Darušafaka, potom crno-beli gostuju kod Zvezde i Virtusa, dok će "šlag na torti" biti duel protiv Budućnosti u Beogradu.

ABA liga - 17. kolo:

Subota:

Cibona - Budućnost 78:87

Partizan - Zadar 87:60

Nedelja:

12.00 Mega Bemaks - Krka

18.00 Cedevita - Primorska

20.00 Mornar - FMP

Ponedeljak:

17.00 Igokea - Crvena zvezda

Tabela: Partizan 14-3, Budućnost 13-4, Crvena zvezda 10-6, Cedevita 10-6, Mornar 9-7, FMP 9-7, Primorska 9-7, Igokea 6-10, Krka 6-10, Cibona 5-12, Zadar 4-13, Mega Bemaks 3-13.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара