Alen Smailagić, "ratnik" iz Zlatne države

Odavno jedan klinac nije toliko uzburkao košarkašku javnost kao Alen Smailagić, Srbin koji je potpuno neočekivano letos postao član Golden stejt voriorsa.

Ekipa Jutarnjeg programa bila je u KK Beko, u Padinskoj Skeli, i razgovarala sa momcima koji su do juče delili svlačionicu sa "Čudom od deteta", kako ga nazivaju u Americi.

U klubu sa leve obale Dunava trenira oko 500 košarkaša u nekoliko uzrasnih kategorija. Upravo na ovom terenu trener Nenad Petrović je prvo otkrio, zatim i razvijao, a na kraju za draft pripremao Alena Smailagića, što je proces dug pet godina.

"Alen je završavao individualni trening sa mnom i radio maksimalno ozbiljno. On je prirodan, otvoren i nasmejan, jedno zlatno dete", rekao je Petrović za RTS.

"On je poslednjih godina išao na kurseve engleskog i španskog. Spremali smo se, nije bio neki učenik, ali rekli smo da škola mora da se završi", dodali su iz kluba.

Zlatno dete postalo je "ratnik" iz Zlatne države.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 23. jan 2020, 11:21) - anonymous [neregistrovani]

Talenat

Imace Smajli izuzetnu karijeru u NBA zapamtite to. Decko ima takav potencijal a vidi se na utakmicama i volju da napreduje i igra konstantno u najacoj ligi na svetu. Jedva cekam da ga vidim u reprezentaciji u tandemu sa Jokicem.