Partizan posle velike borbe poražen od Darušafake

Košarkaši Partizana poraženi su od Darušafake sa 65:63 u meču trećeg kola top 16 faze Evrokupa. Naredne nedelje ove dve ekipe se sastaju u Beogradu.

Crno-beli su zabeležili i prvi poraz u nastavku takmičenja u Evrokupu. Nakon dve pobede, poraženi su od Darušafake. Mogli su i do novog trijumfa. Nijanse su odlučivale, a tas je ipak prevagnuo na stranu domaćina. Obe ekipe sada imaju isti skor – dve pobede i jedan poraz, sledi revanš u Beogradu.

Tvrda utakmica, mali broj poena, velika borba pod oba koša. Ekipe su postizale koševe u serijama. Partizan je odličnom odbranom uspeo da reši prvo poluvreme u svoju korist. U napadu nije baš sve najbolje funkcionisalo, pa se na odmor otišlo pri vođstvu našeg tima od 32:30.

U nastavku crno-beli su počeli serijom od 4:0, uz nekoliko promašenih slobodnih bacanja za tri minuta igre. Potom se probudila Darušafaka, stegla odbranu i preokrenula rezultat u svoju korist – 44:38.

Nastavio je domaćin sa dobrom igrom i u poslednjem periodu, kontrolisao je rezultat i nije dozvolio crno-belima da se vrate u meč. Partizan je konstantno pokušavao, pretio, međutim, u odlučujućim momentima nije imao dovoljno koncentracije, što je olakšalo posao Darušafaki.

Crno-beli se nisu predavali, sa nekoliko vezanih koševa uspeli su da se vrate u meč i u poslednja dva minuta uđu sa zaostatkom od tri peona – 63:60. Poslednji minut doneo je veliku dramu: Partizan je prišao na minus jedan – 63:62.

Poslednji napad, Zagorac je imao otvoren put, odlučio je da zastane i proba da trojkom reši meč u korist Partizana, međutim, ruka je zadrhrala i nije uspeo da dobaci do koša. Na kraju Darušafaka dolazi do pobede.

Zagorac, Pejdž i Makadu su postigli po 13 poena za crno-bele. Kod Darušafake, Demir je postigao 13, a Džons 12 poena.

Grupa E, treće kolo:
Darušafaka - Partizan 65:63
Trento - Virtus 67:73

Tabela:
Partizan 2/1
Darušafaka 2/1
Virtus 2/1
Trento 0/2

Tok meča:

20.15 – Kraj utakmice, Darušafaka – Partizan 65:63. Partizan promašuje šut za pobedu u poslednjem napadu.

20.11 – Poslednji minut, crno-beli zaostaju samo jedan poen 63:62.

20.00 – Darušafaka bolja i u poslednjem periodu, kontroliše rezultat i na pet minuta pre kraja vodi sa 57:50.

19.46 – Domaćin uspeva da slomi otpor Partizana i reši treći period u svoju korist, na kraju – 48:43 pred poslednju četvrtinu.

19.33 – Darušafaka koristi prazan hod u igri crno-belih i preokreće rezultat u svoju korist – 39:38.

19.30 – Serijom od 4:0 na startu drugog poluvremena, crno-beli ponovo odlaze na plus šest – 36:30.

19.09 – Protivnik je uspeo i da povede, 30:29. Ipak u poslednjem napadu crno-beli uspevaju da trojkom Gordića na pauzu odu sa vođstvom – 32:30. Najefikasniji u Partizanu je Zagorac sa sedam poena, šest je postigao Gordić (2/2 za tri poena), dok su Makadu i Jaramaz dodali po pet. Kod domaćina, Demir je postigao osam poena, a Braun pet.

19.06 – Nakon tajm-auta Darušafaka postiže dve vezane trojke i serijom od 6:0 dolazi do izjednačenja – 29:29.

19.03 – Odbrana Partizana odlično funkcioniše. U napadu pomalo "škripi", ali ipak crno-beli uspevaju da povećaju prednost – 29:23. 

19.00 – Crno-beli održavaju prednost, tri minuta pre kraja prvog poluvremena vode sa 25:21.

18.50 – Jaka odbrana, bolji napad. Partizan je preokrenuo i sredinom druge četvrtine vodi sa 22:18. 

18.40 – Na kraju prve četvrtine, Darušafaka vodi sa 15:12. Muči se Partizan u napadu, šut za tri poena 0/7, ali srećom, ni domaćin ne blista.  

18.25 – Loš početak crno-belih, Darušafaka vodi sa 8:2. Napad Partizana ne funkcioniše na startu, nema rešenja u završnici, što je domaćin iskoristio. 

18.15 – Počeo je meč u Istanbulu. Petorka Partizana: Volden, Jaramaz, Zagorac, Janković, Tomas.

Izabranici Andree Trinkijerija imaju dve pobede iz prva dva kola i zauzimaju prvo mesto na tabeli grupe E, dok Virtus i Darušafaka imaju polovičan skor, a Trento dva poraza.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи