Trinkijeri pred Darušafaku: Igra u napadu biće ključna

Trener Partizana Andrea Trinkijeri izjavio je da će u meču trećeg kola top 16 faze Evrokupa protiv Darušafake presudna biti igra u napadu.

Posle dva kola u top 16 fazi Evrokupa, crno-beli imaju maksimalan učinak, a utakmicu sa turskim timom dočekuju posle serije pobeda.

"Biće to tvrda utakmica, veoma su visoki na pozicijama tri, četiri i pet. Dobre su atlete, izvanredno igraju odbranu. Biće veoma važno kako budemo igrali u napadu, moramo igrati pametno i donositi brze odluke. Darušafaka možda nema velika imena, ali igraju tvrdu košarku i uvek su u stanju da te izbace iz ritma. Gledajući rezultate italijanske lige, Trento je malo pukao i naša pobeda tamo više nije tako važna, a to znači da moramo sve iznova. Teška utakmica na strani, odmorni su. Biće mnogo posla", rekao je Trinkijeri novinarima pred polazak za Istanbul.

Turski tim posle dva kola u top 16 fazi ima skor od jedne pobede i jednog poraza, a trener crno-belih upitan je i šta će biti Partizanove prednosti u sutrašnjem meču.

"Još uvek ih nisam našao. Mislim da će ključno u utakmici biti kako mi napadamo, kakve odluke budemo pravili na terenu. Visoki su i brzi, odlično pokrivaju reket, što znači da moramo da budemo više nego perfektni u spejsingu. Ako imamo dobar spejsing i ako ne zaustavljamo loptu, onda možemo imati neku prednost. To se mora napraviti na terenu", zaključio je Trinkijeri.

Meč između košarkaša Darušafake i Partizana igra se u utorak do 18.15 u Istanbulu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 20. jan 2020, 15:42) - anonymous [neregistrovani]

Partizan

će morati da gleda i koš razliku , jer će verovatno tražiti drugo mesto protiv Darušafake .