Šakota: Nismo mogli da pređemo centar, kao da smo igrali rukomet

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota, posle poraza u Beogradu od Albe u Evroligi, rekao je da njegov tim ispustio priliku za pobedu u finišu meča, ali da ne može da zameri ništa svojim igračima.

Zvezda je izgubila od Albe u "Štark areni", posle produžetka, rezultatom 94:85, što je bio drugi uzastopni poraz crveno-belih u Evroligi.

"Očekivali smo tešku utamicu, drugu u dva dana. Imali smo u finišu šansu za pobedu. Sa manjkom energije, tako je, kako je", rekao Šakota na konfreneciji za medije posle meča.

Istakao je da ne može ništa da zameri svojim igračima.

"Ne bežimo od toga da smo odigrali loše u završnici. Trebalo bi da budemo zadovoljni prvim delom. Kontrolisali smo ritam. U drugom delu se očigledno radilo o onom što želite ili ne želite da shvatite, ali ostali smo bez igrača i energije. Nema benzina, ne ide auto. Da kritikujemo ko ima manje snage ili više? Prošli put sam pogrešno rekao, Žalgiris je imao četiri dana do naše utakmice, a Alba tri i lagano putovanje iz Atine. Kompletno drugačija priprema i pristup. Nama fale igrači i nemamo energije", rekao je Šakota i dodao:

"Imamo to što imamo. Nismo prešli centar, kao da smo igrali rukometnu utakmicu. Nije stvar u tome 'hoću-neću', već ne mogu'. Koji savet da dam, kakva akcije, kad ne mogu da prođu? Ova dupla nedelja nas je pokisla skroz i zbog problema sa povredama i bolesti. Igramo sa više problema nego drugi".

Trener košarkaša Albe Aito Garsija Reneses rekao je da zadovoljan trijumfom ostavrenim u Beogradu.

"Srećan sam zbog pobede, bili smo bolji u drugom poluvremenu za razliku od prvog. Igrali smo lošu odbranu, nije bilo agresivnosti, imali smo loše procente šuta za tri poena. Sve to smo popravili u drugom poluvremenu", rekao je trener Albe.

Naredni duel u Evroligi košarkaši Crvene zvezde igraju sledećeg četvrtka u Barseloni.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво