Preminuo Milovan Stepandić

Srpski košarkaški trener Milovan Stepandić je preminuo u 65. godini. Rođeni Šapčanin se trenerskim poslom bavio od 1977. godine, a najpre je radio u lokalnim klubovima.

Stepandić je prvih 20 godina trenerske karijere (1978-1998) proveo radeći u rodnom Šapcu, sa izuzetkom po jedne sezone u osječkoj Slavoniji i podgoričkoj Budućnosti.

Započeo u mlađim kategorijama Mačve 1977, a potom je radio u šabačkim klubovima OKK Šabac, Iva Zorka, zatim u osiječkom KK Slavonija, podgoričkoj Budućnosti, Borcu iz Čačka, novosadskoj Vojvodini, Svislajonu iz Vršca, valjevskom Metalcu, kao i u beogradskim klubovima Lavovi 063, FMP, OKK Beograd, gde je pre oko četiri godine završio karijeru zbog bolesti.

Stepandić je bio veliki hit sa Zorkom iz Šapca u JUBA košarkaškoj, koju je trenirao u dva navrata, a u kojoj je u tom periodu nastupao i legendarni srpski košarkaš Mijailo Grušanović.

Mikan i Stepi, kako su im glasili nadimci, bili su nerazdvojni – sjajno su sarađivali i bili veliki prijatelji, a posebnu muku zadavali su najboljim košarkaškim klubovima tog doba.

"Godinu dana sam igrao zajedno sa Stepandićem kada sam počinjao, posle toga je on preuzeo košarkaški klub, bio je trener i dvadeset godina smo sarađivali u Ivi, plus nekoliko godina van Šapca. Znači, znamo se. Nije trebalo ništa da mi govori, pogledom smo se razumeli. Čak 30 godina smo sarađivali i dan-danas smo ostali dobri i mogu ti reći da je i njemu bilo lepo, a i meni", rekao je Grušanović pre nekoliko godina u Oko magazinu.

Široj javnosti je bio poznat i kao stručni konsultant u prenosima košarkaških utakmica na Javnom servisu Srbije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво