KK Crvena zvezda: Velika pobeda, nastavljamo borbu

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem posle odluke ABA lige o smanjenju novčane kazne i vraćanja boda, navodeći da je klub sa Malog Kalemegdana ostvario veliku pobedu.

Žalbeno veće ABA lige usvojilo je žalbu KK Crvena zvezda na odluku lige povodom nedolaska na utakmicu 13. kola protiv Budućnosti u Podgorici, a prema novoj, preinačenoj, ali i dalje surovnoj kazni, KK Crvena zvezda se vraća oduzeti bod, smanjuje novčana kazna na 15.001 evro i klub neće plaćati nikakve troškove organizacije neodigrane utakmice.

"Žalbeno veće kao drugostepeni organ, osim ovih odluka, potvrdilo je da će konačnu odluku o ponovnom odigravanju utakmice doneti Predsedništvo ABA lige, koje je u odsustvu sportskog direktora lige (koji je uslovno postavljen na prethodnoj Skupštini) jedino merodavno telo, koje nije na vreme donelo odluku o odlaganju utakmice", stoji u saopštenju crveno-belih.

Dodaje se i da je "Predsedništvo ABA lige svojim neodlučivanjem nanelo štetu KK Crvena zvezda, za šta će klub pokrenuti odgovarajući sudski krivični postupak, ukoliko Predsedništvo ne ispravi svoj evidentni propust".

"Ova odluka žalbenog veća po kojoj se našem klubu u svakom slučaju bilo kakve odluke Predsedništva vraća neopravdano oduzeti bod, smanjuje novčana kazna, predstavlja veliku pobedu KK Crvena zvezda MTS. Naš klub ne snosi nikakvu odgovornost za kaznu od 15.001 evro, već je to odgovornost Predsedništva ABA lige, koje nije donelo nikakvu odluku."

Najavljuju da se borba KK Crvena zvezda za regularnost i legitimitet lige ovde ne završava, već se nastavlja punim kapacitetom.

"Kao klub smatramo da smo se u celokupnoj situaciji od 27. 12. 2019. godine ponašali odgovorno i u skladu sa svim propozicijama i propisima ABA lige i to u vremenima u kojima je sporan legitimitet mnogih organa, pa i cele asocijacije – ABA lige.

KK Crvena zvezda MTS nastaviće i u narednim danima sa svojim pravnim timom brojne aktivnosti kako bi Predsedništvo ABA što pre donelo jedinu moguću odluku, a to je odigravanje nove utakmice, ali i oko ostalih važnih pitanja poput legitimiteta ove asocijacije u kojoj postoje brojne manjkavosti koje nisu slučajnost i nanose veliku štetu svim klubovima ABA lige!", navodi se u saopštenju.

broj komentara 6 pošalji komentar
(utorak, 14. jan 2020, 19:06) - anonymous [neregistrovani]

@...

А Вама би било нарочито драго да Звезда не уђе у фајнал фор, па и оваквим подметачинама.

(utorak, 14. jan 2020, 17:23) - anonymous [neregistrovani]

...

Dajte im još 2 boda samo nek po svaku cenu uđu u play off

(utorak, 14. jan 2020, 17:16) - anonymous [neregistrovani]

Kakvu pobedu ?

Šta ste to pobedili ? 15001 eura , imate para za bacanje , bacajte , ap samo bacajte !

(utorak, 14. jan 2020, 17:10) - anonymous [neregistrovani]

Ko je aba !

Znam za ABBA ne za aba !

(utorak, 14. jan 2020, 16:15) - Ljubodrag [neregistrovani]

Cccc ...

Ma šta mi napričaste ...

(utorak, 14. jan 2020, 15:41) - anonymous [neregistrovani]

Телеком Србија

Телеком Србија треба да престане да финансира инострану организацију звану АБА.....
Телеком Србија треба да буде спонзор домаћих спортских догађања!
Србија прво,бре!