Trinkijeri pred Trento: Moramo biti spremni za "nešto treće"

Trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da njegov tim na meču protiv Trenta u drugom kolu Top 16 faze Evrokupa mora da se prilagodi sistemu igre potpuno drugačiji od onog iz prethodna dva duela, protiv Virtusa i Cedevite.

Crno-beli krenuli su put Italije gde ih u sredu od 19 sati očekuje meč sa Trentom, a taj susret Partizan dočekuje posle dve pobede, protiv Virtusa i Cedevita Olimpije.

"Idemo u Trento, oni su baš u dobroj formi, Đentile je juče ubacio 30 poena. Sigurno je da će biti kompletno drugačija utakmica. U utakmicama protiv Virtusa i Cedevite bili smo spremni za neke stvari, sad moramo budemo spremni za nešto treće. Moraćemo da se prilagodimo na drugi sistem igre i to je najvažnija stvar. Adaptacija je najvažnija stvar za ovu utakmicu", rekao je Trinkijeri.

"Moramo se adaptirati na jednog igrača koji je u stanju da ubaci 30 poena, a da ne šutira nijednu trojku. To će pomerati ravnotežu naše odbrane. Moramo biti oprezni da se ne fokusiramo samo na jednu stvar, a da gubimo druge. Imaju dobre napadačke igrače. To je ključno."

Partizan je pobedom protiv Cedevite u subotu izbio na čelo ABA lige, trener crno-beli ponovo nije želeo da govori o poretku na tabeli, a upitan je da li takvo stanje stvara pritisak igračima.

"Pritisak? Mi sami sebi moramo da stvaramo pritisak svaki dan. Meni je to pritisak, nadam se i mojim igračima", rekao je Trinkijeri i dodao da su entuzijazam, način igre i priprema utakmica sada kada su na čelu ABA lige isti kao i pre.

Posle serije utakmica na domaćem terenu, crno-belima ponovo kreću gostovanja, slično kao na početku sezone.

"Jači si za sve što si proživeo. Kad sam video raspored, nisam mogao da verujem, kada smo ušli u tu mašinu, nismo znali kako se zovemo. Preživeli smo, nismo mogli kvalitetno da igramo, ali je ekipa psihički uvek pokušavala da igra zajedno. Sada smo imali priliku da treniramo, nismo putovali mnogo i to se vidi na terenu. Kada kažeš da je teško, onda tražiš neke alibije. To je bilo veoma teško preživeti, mislim da će nam to iskustvo pomoći", zaključio je Trinkijeri.

Potvrdio je i da najnovije pojačanje Džejms Makadu putuje sa ekipom u Trento, ali da još ne zna da li će dobiti priliku da igra.

broj komentara 0 pošalji komentar