Pitino: NBA igrači nisu zasigurno dobri Evroligaši

Proslavljeni američki trener na klupi Panatinaikosa Rik Pitino, izjavio je da dobri NBA košarkaši ne moraju da budu i dobri igrači u Evroligi, jer je ključno prilagođavanje.

Pitino smatra da se njegov stil košarke idealno uklopio u Evropi, zbog bliskosti sa En-Si-Ej-Ej koledž košarkom.

Američki stručnjak u dva navrata osvajao je prestižno koledž takmičenje, 1996. godine sa Kentakijem i 2013. sa ekipom Lujivila.

"Evroliga je slična koledž košarci, a ne toliko slična sa NBA ligom. Jedino što nisam uspeo da prenesem u Evropu je odbrambeni sistem, za koji treba vreme da se ugira. Nisam bio tu za predsezonu, a nisam želeo da psihički preterano umaram igrače", izjavio je Pitino za italijansku Gazetu delo Sport.

Trener Panatinaikosa pričao je o prilagođavanju NBA igrača u Evroligi.

"Nije zagarantovano da će NBA igrač biti dobar Evroligaš. Lakši je prelazak iz Evrope u Ameriku, nego obrnuto. To su dva veoma različita načina igranja i razumevanja igre", rekao je Pitino.

Američki stručnjak ima 67 godina, a tokom bogate karijere trenera vodio je između ostalog Njujork nikse, Boston seltikse, Kentaki vajldketse i Lujivil kardilase.

U Evropu je došao pre dve sezone, kada je postao trener Panatinaikosa sa kojim je osvojio grčku ligu i kup, a u novembru prošle godine preuzeo je i nacionalni tim Grčke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво