Peković tim menadžer reprezentacije Crne Gore

Nekadašnji košarkaš i predsednik Partizana Nikola Peković izabran je za tim menadžera reprezentacije, saopštio je Košarkaški savez Crne Gore (KSCG). Crna Gora kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počinje 21. februara mečom protiv Velike Britanije.

Nikola Peković, proslavljeni crnogorski košarkaš i nekadašnji NBA as, novi je tim menadžer reprezentacije Crne Gore, dok je Blagota Sekulić, nekadašnji kapiten nacionalnog tima, postao saradnik selektora Boška Radovića u stručnom štabu.

"Sigurno da je to drugačije nego u periodu kada sam bio igrač, ali opet velika odgovornost za mene. Stvarno mi je drago što je KSCG meni dao funkciju tim menadžera, sigurno ću raditi sve da pomognem reprezentaciji", rekao je Peković, a prenose crnogorski mediji.

Blagota Sekulić je u prošlim kvalifikacijama imao veliku ulogu u istorijskom uspehu - plasmanu na Svetsko prvenstvo, a sada će kao trener probati da pomogne da se izbori Eurobasket.

Uz Sekulića selektoru Radoviću će kao trener pomagati i Vladimir Todorović, a u stručnom štabu još su doktor Aleksandar Radović, fizioterapeut Periša Čagorović i ekonom Darko Savić, koji su bili deo i tima Zvezdana Mitrovića. 

Crna Gora kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počinje 21. februara mečom protiv Velike Britanije, tri dana kasnije je na programu duel protiv selekcije Francuske. U grupi su Crna Gora, Velika Britanija, Francuska i Nemačka, a tri selekcije će izboriti plasman na šampionat Evrope.

broj komentara 0 pošalji komentar