Jokić o Dončiću: Delovalo je kao da razmenjujemo koševe, ali nismo

Nikola Jokić još jednom je bio junak Denvera i pobedonosnim košem srušio je Dalas meverikse. Jokić je posle utakmice rekao da je pokušavao da bude agresivan i na kraju je završio sa 33 poena (12-20 iz igre, 4-6 za tri), uz šest skokova, sedam asistencija i po jednu ukradenu loptu i blokadu, za nešto više od pola sata provedena na terenu.

Momak iz Sombora je na 7,9 sekundi do kraja uspeo da pogodi iz reketa i donese pobedu - rezultat 107:106.

"Želeo sam prvo da dodam loptu, ali sam video da igram protiv Pauela (Dvajt) i da imam 'mis-meč'. Odlučio sam da samo želim da postignem koš", rekao je posle utakmice.

U trećoj četvrtini postigao je čak 18 poena.

"Želeo sam samo da budem agresivan. U prvom poluvremenu sam promašio nekoliko laganih šuteva, rekao sam da ću biti agresivan i saigrači su mi dodavali loptu. Govorili su mi da šutiram i pokušavao sam da postignem što je više moguće poena."

Jokić je zasenio Luku Dončića koji je bio blizu tripl-dabla, ali je u završnici promašio nekoliko pokušaja za pobedu.

"Ne mislim da smo baš razmenjivali koševe, možda je delovalo tako. Igra na veoma visokom nivou, njegova sposobnost da utiče na svoje igrače tokom utakmice je luda. Oni rade odličan posao šutirajući i napadajući obruč. Igraju veoma dobru košarku. Zato je on napadački broj 1 u NBA ligi."

Nikola je kazao da su Nagetsi timskom odbranom uspeli da slovenačkog igrača koliko-toliko kontrolišu.

"Bili smo u vođstvu, agresivni i nismo dozvolili da Luka ima toliko veliki uticaj na utakmicu. I pored toga je odradio dobar posao, ali smo pokušavali da ga zaustavimo zajedničkim naporom. Trčali smo, zatvarali, uvek je sledeći momak pokrivao onog ko bi istrčao i želja je bila na visokom nivou", zaključio je Jokić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво