Dvajt je ponovo Supermen i Supermen je ponovo Dvajt

Centar Los Anđeles lejkersa Dvajt Hauard učestvovaće na takmičenju u zakucavanjima na predstojećem "Ol-star" vikendu u Čikagu. Možda još važnija vest za "Supermena" je da se dokazao i iskupio za prethodni mandat u dresu Lejkersa, pa su "jezeraši" njegov ugovor konvertovali u zagarantovani.

"Supermen je u zgradi", čuvena je rečenica Kenija Smita, koja je opisala Dvajtov nastup na "Ol-staru" u Nju Orleansu sada već davne 2008. godine.

Hauard je priredio šou kako zakucavanjima, tako prezentacijom i neizbežnom harizmom kojom zrači.

NBA publika 12 godina kasnije moći će ponovo da uživa u pomenutim Dvajtovim atributima, pošto će centar Lejkersa učestvovati na "Ol-star" događaj u Čikagu, prenosi novinar Atletika Šems Šaranija.

Iako spisak učesnika još uvek nije zvaničan, američki mediji spekulišu da bi Dvajtu društvo u takmičenju u zakucavanjima pravili Zek Lavin, Derik Džouns i Dža Morent.

Pored vesti o povratku na "Ol-star" vikend, Hauard donosi još jednu lepu vest, a to je da će Los Anđeles lejkersi učiniti njegov ugovor zagarantovanim.

Dvajt je na početku sezone, željan dokazivanja upravi "jezeraša", potpisao nezagarantovan, veteranski minimalan ugovor.

To je značilo da ukoliko budu nezadovoljni, Lejkersi mogu da njegov ugovor u svakom trenutku raskinu, a da igraču ne isplate novac.

U međuvremenu Hauard je oduševio upravu i navijače proslavljene NBA franšize, koje je u prvom mandatu i na vrhuncu karijere razočarao.

Dvajtova uloga ove sezone dosta se razlikuje od one 2012. godine, što je i logično, jer američki centar ima 34 godine.

Ove sezone beleži u proseku sedam poena i sedam skokova za manje od 19 minuta na parketu. Uz to Hauard predvodi ligu u procentu šuta iz igre sa visokih 74 odsto, a peti je najbolji bloker sa jednom i po blokadom po meču. Iako utakmice počinje sa klupe, Dvajt Lejkersima energijom i iskustvom donosi veoma kvalitetne partije u limitiranom vremenu.

Početkom nedelje, Dvajt je upisao 13.000. poen, 2000. blokadu i 1000. ukradenu loptu u NBA karijeri, učinak kojim mogu da se pohvale još samo Karim Abdul-Džabar, Robert Periš, Hakim Olajdžuvon, Kevin Garnet i Tim Dankan.

Za razliku od prvog boravka u Kaliforniji, razvio je odličnu konekciju sa zvezdom tima Lebronom Džejmsom, koji ga je nazvao "jednim od najboljih saigrača sa kojim je igrao". Čak je pridobio i simpatije Šakila O'Nila, koji ga zbog krađe nadimka "Supermen", a potom i loših partija, pogotovo u dresu Lejkersa, nije podnosio.

Takođe, promenjen je odnos sa navijačima i upravom, koji su mu oprostili loše nastupe, a čiji je u međuvremenu postao miljenik.

Navijači Lejkersa i ljubitelji NBA širom sveta trenutno su poslali oko 70 hiljada glasova da se Hauard nađe na "Ol-star" utakmici, čime se centar našao na desetom mestu na Zapadnoj konferenciji po broju glasova.

Lejkersi nakon 36 utakmica imaju skor od 29 pobeda i sedam poraza, čime zauzimaju prvo mesto na Zapadu. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво