Klubovi Svislajon lige aktivni tokom praznika

Nekoliko klubova Svislajon košarkaške lige Srbije iskoristilo je novogodišnju i bozićnu pauzu za angažovanje pojačanja.

 Šnjur je, krajem 2008, povukao vodeći Lajons iz Vršca, koji je kao stranca angažovao iskusnog centra Ntousan Koutsopulosa, alias Dušana Jelića, nekadašnjeg prvotimca beogradske Crvene zvezde, te grčkih klubova Panionisa i Olimpijakosa, španske Taukeramike i poljskog Prokoma.

Valjevski Metalac je produžio ugovor do kraja sezone sa plejmejkerom Stefanom Atanackovićem, koji se u matični klub vratio posle teže povrede kolena Branka Jereminova, koji mora na operaciju ukrštenih ligamenata.

Taj klub je sada angažovao i bivšeg kapitena čačanskog Borca, beka šutera Predraga Markovića, koji je u Valjevo došao iz rumunskog prvoligaša CSU Otopeni.

Najviše promena bilo je u ekipi Novog Sada - beka Miljana Rakića, koji je prešao u sarajevsku Bosnu, zamenio je Branislav Jančikin, doskorašnji igrač Vroclava iz Poljske, dok su iz leskovačkog Zdravlja stigli centar Marko Janjušević i bek Perica Mitić.

Novosadski Radnički pojačao se bekom Markom Cvetkovićem, dok je iz kruševačkog Napretaka u Mašinac iz Kraljeva stigao bek šuter Srđan Živković, nekadašnji igrač Partizana, Ergonoma, internacionalac u Makedoniji i član mlađih selekcija Srbije.

U Svislajon ligi Srbije do sada je trener promenilo pet klubova - Novi Sad, Ergonom, Radnički 034, Vizura i Borac.

Novi Sad je posle ostavke Radomira Kisića, koji je otišao u Leotar iz Trebinja, angažovao Nemanju Danilovića iz Vojvodine, dok je Ljubišu Aničića u Ergonomu zamenio Vlada Jovanović.

Vizura je dva puta menjala trenera, najpre je Vinka Bakića zamenio Oliver Popović, a posle njegovog odlaska u inostranstvo ekipu je preuzeo Ivica Mavrenski.

Raško Bojić je na klupi čačanskog Borca zamenio Milovana Stepandića, koji je prekomandovan za trenera FMP-a u Železniku posle povlačenja Dušana Klipe.

U Radničkom 034 iz Kragujevca, Zorana Cvetanovića zamenio je najiskusniji igrač Radovan Pešić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво