Nemanja Bjelica nominovan za Evroligin tim decenije

Srpski reprezentativac i nekadašnji MVP Evrolige Nemanja Bjelica nominovan je za najbolji tim te lige u protekloj deceniji, objavljeno je na njihovom sajtu. Bjelica je u 2015. godini izabran za najboljeg igrača Evrolige kada je nastupao za Fenerbahče.

Nemanja Bjelica koji je iz Crvene zvezde prešao u Baskoniju i debitovao u Evroligi u sezoni 2010-2011.

Posle tri sezone prelazi u Fenerbahče, gde je zajedno sa glavnim trenerom Željkom Obradovićem u sezoni 2013-14. 

Igrao je pet punih sezona u ovom takmičenju, a potom prešao u NBA ligu.

Bjelica je u sezoni 2014-15. izabran u najbolji tim i osvojio titulu koja se dodeljuje najboljem igraču tog takmičenja, a prosečno je postizao 15 poena, devet skokova i tri asistencije. Imao je solidan debi na fajnal foru, prosečno je beležio 14,5 poena i 7,5 skokova i ostvario je dabl-dabl sa 18 poena i deset skokova u utakmici za treće mesto protiv moskovskog CSKA.

Srpski reprezentativac trenutno je angažovan u NBA ligi u sastavu Sakramenta.

Bjelica je četvrti srpski košarkaš koji je nominovan za tim decenije, pošto su prethodno nominovani Nenad Krstić, Bogdan Bogdanović i Miloš Teodosić. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи