Crna Gora umesto Rusije na kvalifikacionom turniru za Tokio?

Košarkaška reprezentacija Crne Gore mogla bi da zameni Rusiju kao najbolje plasirana od svih reprezentacija koje nisu obezbedile direktan plasman u Tokio, ni vizu za kvalifikacioni turnir.

Izvršni komitet Svetske anti-doping agencije (WADA) zabranio je danas učešće sportistima Rusije na svim međunarodnim takmičenjima u naredne četiri godine.

Rusija je tako izgubila pravo da organizuje međunarodna sportska takmičenja i podnosi zahteve za njihovu organizaciju, a njeni sportisti ne mogu da učestvuju na Olimpijskim igrama i svetskim prvenstvima pod nacionalnom zastavom.

Reprezentacija Rusije trebalo bi da igra u Splitu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju.

Ukoliko ruska košarkaška selekcija dobije zabranu nastupa, prva na listi čekanja, po rang listi Fibe, je Crna Gora koja je 26. na listi.

Rusija je na turniru u grupi A sa Nemačkom i Meksikom, a dve najbolje reprezentacije bi se se u polufinalu sastale sa timovima iz grupe B, u kojoj su Hrvatska, Brazil i Tunis. Samo pobednik tog turnira izborio bi vizu za Tokio.

Rusija može da uloži žalbu na odluku WADA u roku od 21 dana. U slučaju da žalba ne bude usvojena, slučaj može da završi na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, čija je odluka obavezujuća.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво