Luka Dončić pretekao Džordana

Dalas je poražen od Sakramenta sa 110:106 ali, ako im je za utehu, njihov najbolji igrač Luka Dončić ušao u istoriju NBA lige nadmašivši rekord legendarnog Majkla Džordana.

Dalas je sa dva uzastopna poraza prekinuo seriju pobeda, ali je Luka Dončić nastavio seriju od 19 mečeva na kojima je imao šuterski učinak veći od 20 poena i najmanje po pet skokova i asistencija.

Luka je duel završio sa 27 poena, uz sedam uhvaćenih lopti i osam uspešnih dodavanja, čime je iza sebe ostavio "njegovo leteće visočanstvo".

Džordanu je to pošlo za rukom 1989. godine.

Osim njih dvojice, jedino su dvojica aktivnih igrača uspela isto, ali na 15 utakmica. To su Lebron Džejms i Rasel Vestbruk, kojem je to dva puta pošlo za rukom.

Dončiću je ovo druga sezona u NBA i jedan je od glavnih kandidata za titulu MVP i u dosadašnjem toku sezone prosečno beleži 30,1 poen, uz 10 skokova i 9,2 asistencije po meču.

Međutim, to mu nije bilo dovoljno da spreči poraz svog Dalasa od Sakramento kingsa u noći između nedelje i ponedeljka, u kojem je glavnu reč vodio naš Nemanja Bjelica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво