Bogdanović: Da vratimo osmehe na lica navijača i ispišemo istoriju

Košarkaš Sakramento kingsa i reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović u intervjuu za Fibu izjavio je da svaki član nacionalnog tima jedva čeka početak kvalifikacija za Olimpijske igre, kako bi vratili navijačima osmehe na lica i ispisali nove stranice u istoriji srpske košarke.

Bogdanović je istakao važnost predstojećeg kvalifikacionog tunira, koji Srbija organizuje od 23. do 28. juna.

"Želimo da pobedimo na kvalifikacionom turniru na kom smo domaćini, izmamimo osmehe na lica našim navijačima i ispišemo nove stranice u istoriji srpske košarke", izjavio je Bogdanović u intervjuu za Fibu.

"Takmičiti se na Olimpijskim igrama je jedinstvena prilika za svakog sportistu, jer taj takmičarski duh, na tom nivou, to je sjajno", dodao je Bogdan.

Košarkaš Sakramenta je u reprezenativnom dresu u periodu od 2014. do 2018. godine bio vicešampion Evrope, sveta i Olimpijskih igara.

Na ovogodišnjem Mundobasketu Bogdanović je bio najbolji strelac turnira, beleživđi u proseku 23 poena, uz procenat šuta za tri poena od 53 odsto.

Srpski reprezentativac osvrnuo se učešće Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini.

"Odigrali smo jako dobro prvi deo turnira, ali smo podbacili u najvažnijim momentima, što nas je koštalo rane eliminacije. Naučićemo na našim greškama i sledeće leto ćemo se vratiti motivisaniji da to ispravimo i pokažemo naš pun potencijal", izjavio je Bogdanović.

Srbija će u okviru kvalifikaonog turnira ugostiti selekcije Novog Zelanda, Dominikanske republike, dok su u drugoj grupi Italija, Portoriko i Senegal.

"Kvalifikacioni turnir je veoma važan za nas. Svako voli da igra kod kuće, da oseti publiku koja je naš šesti igrač i gura nas napred. Uzbuđen sam i jedva čekam da igram, da pružim najbolje partije što mogu i pomognem Srbiji da se kvalifikuje na Olimpijske igre", izjavio je naš reprezentativac.

"Svi znaju da je Beograd ogromni košarkaški grad i turnir će da bude fantastičan. Znamo kakvu će atmosferu napraviti navijači, biće dosta bučno i to će biti prednost za nas, sigurno", zaključio je Bogdanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво