Šakota: Važno da budemo konstantni i izgradimo pobednički karakter

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota bio je zadovoljan posle pobede svog tima nad Valensijom u Evroligi. Crveno-beli su u 11. kolu savladali Valensiju rezultatom 76:73.

Pobedonosni koš postigao je Lorenco Braun uz zvuk sirene.

"Naravno da je važna i lepa pobeda. Bila je lepa utakmica za gledanje. za mene je posebno važno što smo tokom meča ispravljali određene stvari, na kraju smo došli u situaciju da pobedimo jednim šutem i to se dogodilo. Sad je važno da budemo konstantni koliko je to moguće, kako bismo kreirali pobednički karakter", istakao je Šakota.

Da li je sve moglo da bude drugačije posle 11 razlike?

"Ne gledam to tako. Da li je to uobičajeno da se prekine utakmica pola sata, 45 minuta. Na osnovu čega ili kog iskustva da im dam savet u tom trenutku? Počelo je tako, krenula je utakmica, ali to se dešava stalno. Nisam video ništa neprirodno, oni su mnogo dobar tim. Njihovi igrači sa klupe su bolji od startera, napravili su uzastopne pobed i normalno je da su stigli razliku. Očekivali smo da meč ima 'gore-dole' momente. Bitno je reagovati kada padne rezultat, imali smo skraćenu rotaciju, neke igrače koji su imali veću minutažu...", istakao je trener crveno-belih, a potom prokomentarisao poslednji napad:

"Iskoristili smo poslednji napad. Uz dužno poštovanje prema svima, vidim uvek neku opasnost prema ekipama. Koliko se opustiš sve ekipe mogu da ti naprave problem. Ozbiljno smo shvatili prvu utakmicu koju sam vodio i zato je bio takav rezultat. Ovde ne treba puno pričati kad se igra Evroliga, znaš da moraš da igraš maksimalno", zaključio je Šakota.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво