Ostavka Tomaševića na funkciju generalnog sekretara KSS

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević podneo je ostavku, dva i po meseca pre isteka mandata. Tomaševiću mandat ističe u februaru naredne godine ali nije želeo da odradi mandat do kraja, a ni Savez da mu ponudi novu saradnju.

Tomaševiću mandat ističe u februaru naredne godine, ali ga je on skratio a Savez mu do sada nije ponudio produžetak saradnje.

"Podnosim ostavku generalnog sekretara Košarkaškog saveza Srbije iz ličnih razloga. Ostajem na raspolaganju KSS-u kao v.d. generalnog sekretara do izbora novog", stoji u pisanoj ostavci Tomaševića. 

Tomašević je na funkciju generalnog sekretara došao 2015. godine kada ga je na tu funkciju postavio tadašnji predsednik KSS Dragan Đilas.

Na tu funkciju je došao šest godina nakon što je u dresu PAOK-a okončao karijeru, koju je počeo u dresu Crvene zvezde, zatim je prešao u Partizan, da bi ga zatim put dalje vodio u Budućnost, Taukeramiku, Pamesu, Panatinaikos, da bi zatim otišao u redove crno-belih iz Soluna, za koje je igrao 2008. i 2009. godine, nakon čega je usledio i završetak karijere.

Nakon završetka košarkaške karijere uplovio je u funkcionerske vode, a kao generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije nedavno je konkurisao i za mesto predsednika Fiba Evropa, ali je izgubio na izborima, pa je prvi čovek ove organizacije ostao Tugraj Demirel.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво