Gavrilović u Berlinu bez Gista i Perperoglua, Braun i Jovanović u timu

Trener košarkaša Crvene zvezde Andrija Gavrilović, pred meč 9. kola Evrolige protiv berlinske Albe, rekao je da njegov tim očekuje težak meč, ali da je obaveza da u šusret uđu sa željom za pobedom.

Crveno-beli u Berlin su otputovali posle poraza od Asvela i u "večitom" derbiju od Partizana, a posle susreta sa Albom, u četvrtak gostuju Žalgirisu u Kaunasu.

"Očekuje nas još jedna teška utakmica za čiju pripremu nemamo previše vremena. Iza nas su dva meča u kojima smo bili u igri svih 40 minuta i imali šansu da ih dobijemo, ali i velika potrošnja nakon produžetka sa Asvelom i derbija koji sam po sebi nosi dodatni utrošak energije", rekao je Gavrilović za klupski sajt.

On je istakao da su crveno-beli ponovo u situaciji da imaju veoma malo vremena za pripremu meča.

"Naša je obaveza, bez obzira na već dve odigrane utakmice u petak i nedelju, da u svaki meč ulazimo sa željom i namerom da ga dobijemo. Tako je i pred utakmicu Berlinu. Znamo kako igra Alba i u dobrom raspoloženju čekaju ovaj meč, jer su pobedili Panatianikos u Atini. Ipak naš cilj se zna", rekao je Gavrilović, koji na ovoj utakmici neće imati na raspolaganju Stratosa Perperoglua i Džejmsa Gista, a u Berlin su otputovali Derik Braun i Nikola Jovanović.

Košarkaš Zvezde Ognjen Dobrić kaže da srpski i regionalni šampion mora da odigra dobro u odbrani ako želi da neporažen napusti nemačku prestonicu.

"Očekuje nas izuzetno težak ispit i duel sa nemačkom ekipom koja igra brzo sa puno šuteva i košarku na veliki broj poena. Moramo da odigramo čvrsto u odbrani, kontrolišemo ritam i ne dozvolimo im da igraju i nametnu svoj tempo. Sa druge strane, zaista nemamo mnogo vremena da se odmorimo i spremimo za ovu utakmicu posle dve fizički vrlo zahtevne utakmice tokom vikenda. Naš cilj pred svaku utakmicu se zna", rekao je Dobrić.

Meč između košarkaša Albe i Crvene zvezde igra se u utorak od 20 sati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво