"Valjak" slomio Zvezdu za pobedu u prvom derbiju sezone

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu rezultatom 75:72 u prvom ovosezonskom "večitom" derbiju.

Arena je ugostila "večite", drugi put u istoriji, prvi put posle deset godina. 

Jedini čovek koji je osetio atmosferu sa parketa na oba derbija u najvećoj dvorani na Balkanu jeste Novica Veličković.

Njegov Partizan nije najbolje otvorio meč. Zvezda se bolje snašla na početku i lako došla do prednosti. 

Situacija se, ipak, potpuno promenila sredinom prve četvrtine. 

Crno-beli su igrali efikasnije, raznovrsnije u napadu, a Kori Volden je poveo napad "parnog valjka". 

Partizan je poveo a potom uvećavao prednost do poslednjeg minuta četvrtine. Tada je Zvezda napravila seriju i prišla na prihvatljivih 26:19.

Kako je počela druga deonica, tako je Partizan nastavio sa odličnom igrom u napadu. Ponovo je prednost rasla, u jednom momentu čak 14 poena razlike, ali je, baš kao i u prvom delu igre, Zvezda smanjila u poslednjih 60 sekundi prvog poluvremena.

Šest poena prednosti sa poluvremena se istopilo u nastavku. Zvezda je pred kraj treće četvrtine ponovo došla do prednosti (55:54, prvi put od početka meča), ali se Volden pobrinuo da Partizan bude u prednosti pred početak odlučujućeg dela igre.

Potpuno čudna poslednja četvrtina, unele su i sudije nervozu dugim konsultacijama i pregledanjem snimaka, ali je poslednji minut meča odlučio kome će pobeda u prvom ovosezonskom derbiju.

Partizan je vodio 73:72, Zvezda imala napad, ali je Čović promašio šut za tri a potom napravio nesportski faul nad Pejdžom. Pet sekundi do kraja, Zvezda je imala napad i trojka bi donela produžetak.

A onda, još jedna u moru neshvatljivih grešaka košarkaša Crvene zvezde. Ubacivanje iz auta za Čovića, koji je prilikom hvatanja lopte nagazio na aut liniju!

Volden je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 13 poena, a Gordić je dodao 12. 

Zvezdu je predvodio Čović sa 14 poena i bio je jedini dvocifreni igrač u crveno-belom dresu.

Partizan sada ima pet pobeda i dva poraza u ABA ligi, dok Zvezda ima četiri pobede i tri poraza.

Ovako je protekao meč: 

22.12 - Kraj meča, pobeda Partizana 75:72. 

21.50 - Dug prekid sredinom poslednje četvrtine. Arbitri gledaju snimak i čini se da su nesportske dobili Nikola Janković i Davidovac, a tehničku Zagorac.

21.32 - Partizan vodi 56:55 na kraju treće deonice. Zvezda je povela prvi put posle početka meča - 55:54, ali se Kori Volden pobrinuo da crno-beli imaju prednost pred početak odlučujuće četvrtine.

21.25 - Zvezda je prišla na samo poen razlike 49:48. Mnogo faulova i "seckanja" igre u trećem delu - malo poena i ne previše atraktivne košarke. 

20.54 - Poluvreme. Partizan vodi protiv Zvezde 43:37. Baš kao i u prvoj četvrtini, crno-beli su uvećavali prednost, ali je Zvezda u poslednjih 60 sekundi uspela da smanji. U drugoj četvrtini, Partizan je vodio sa čak 14 poena prednosti. 

20.41 - Mnogo grešaka na obe strane u drugoj četvrtini, ali Zvezda prednjači. Nema mnogo poena, ali Partizanova prednost raste. 

20.29 - Kraj prve četvrtine, Partizan vodi 26:19. Velikom serijom je Partizan došao do ubedljive prednosti, u jednom trenutku dvocifrene (24:13), ali je Zvezda smanjila u poslednjem minutu. Mouzli je ubacio devet poena, Volden jedan manje. Dobrić je najefikasniji u Zvezdi sa šest. 

20.12 - Sredinom prve četvrtine, Partizan prvi put dolazi do prednosti. Zvezda se bolje snašla na početku, ali je serijom Korija Voldena, Partizan došao do prednosti - 10:8. 

20.02 - Počeo je meč u Areni. Prvi napad ima Partizan. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво