Zvezda ispustila pobedu, Asvel slavio nakon produžetka u Areni

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od ekipe Asvela sa 74:72 nakon produžetka u „Štark areni“ u meču osmog kola Evrolige.

Crvena zvezda propustila je odličnu šansu da pred svojom publikom savlada ekipu Asvela u meču osmog kola Evrolige.

Srpski predstavnik u nekoliko navrata vodio je sa sedam, osam, čak i deset poena, ali su Francuzi bili veoma uporni, uspeli da se vrate i slave nakon produžetka.

Veoma tvrd meč igrao se u "Štark areni", gledala se prava rovovska borbe, dobre odbrane i ne toliko dobri napadi.

Obe ekipe igrale su u naletima i nakon svakog se činilo da će jedna ekipa uspeti da prelomi meč u svoju korist, ali do toga, sve do dodatnih pet minuta nije došlo.

Na početku meča, svaki koš slavio se kao gol, što govori i podatak da je rezultat nakon uvodnih šest minuta bio 6:4 za Zvezdu.

Zvezda je najvećih deset poena stekla sredinom druge deonice, ali je olako i brzo ta prednost smanjena na četiri poena.

Situacija se nije promenila ni u trećoj četvrtini. Zvezda je na krilima energičnih Dobrića, Lazića i Brauna stekla prednost od devet poena, ali u naredna dva minuta Asvel je stigao do izjednačenja.

Prevelike oscilacije u igri, pogotovo u napadu, viđene su u poslednjoj deonici, koja je bila jedina koju Zvezda nije dobila.

Zvezda je ubacila samo 11 poena u četvrtoj četvrtini, a jedini raspoložen u tom segmentu bio je Beron, koji je na četiri minuta do kraja, doneo Zvezdi sedam poena prednosti.

Usledio je ogroman prazan hod, što je Asvel znao da kazni, pa su uspeli da izjednače u poslednjem minutu.

Obe ekipe imale su šansu za pobedu, Davidovac je promašio šut na jednoj, a Tejlor na drugoj strani pa je meč otišao u produžetak. Na žalost navijača Zvezde, zakucavanje Gista nakon promašaja Davidovca usledilo je nakon isteka vremena za napad.

U produžetku gosti iz Liona bolje su se snašli, ubacili devet, a primili sedam poena i upisali novu pobedu u Evroligi.

Najefikasniji u pobedničko ekipi bili su Žan Čarls sa 20 i Džekiri sa 18 poena. 

U redovima Crvene zvezde istakli su se Beron sa 16 i Braun sa 15 poena. 

Nakon osam odigranih mečeva Asvel ima pet pobeda i tri poraza, dok je Crvena zvezda ostala na dva trijumfa.

Naredne utakmice u elitnom takmičenju srpski predstavnik igra protiv Albe u Berlinu, dok Asvel dočekuje Efes.

Rezultate ostalih mečeva osmog kola i stanje na tabeli Evrolige pogledajte ovde.

Ovako je protekao meč:

21.11 – Kraj meča, poraz Zvezde od Asvela rezultatom 74:72.

20.53 – Završeno je regularnih 40 minuta, pobednik nije poznat, pošto je rezultat 65:65. Davidovac je promašio šut za pobedu sa jedne, Džekson sa druge strane. Srpski predstavnik imao je sedam poena prednosti par minuta pred kraj meča, ali se Asvel po četvrti put rezultatski vratio.

20.22 – Zvezda vodi protiv Asvela nakon tri četvrtine sa 54:47. I u trećoj deonici igralo se u serijama, Zvezda  je odmakla na devet razlike, Asvel za samo par minuta izjednačio, da bi finiš treće deonice pripao srpskoj ekipi. Zvezda je u trećoj deonici znatno pojačala u odbrani, što se ogledalo u brojnim izgubljenim loptama gostiju, koje Zvezda nije adekvatno kaznila.

20.00 – Nastavljen je meč...

19.45 – Kraj prvog poluvremena, nakon 20 minuta rezultat je 36:32 za Crvenu zvezdu. U "Štark areni" igra se veoma tvrd meč, sa solidnim odbranama i ne toliko dobrim napadima. Oba tima do "svoje" igre dolazila su u naletima. Zvezda je sredinom druge četvrtine stekla dvocifrenu prednost, najvećih plus deset, ali je Asvel u poslednjem minutu deficit smanjio na četiri poena. Najefikasniji su Braun sa 11 poena na jednoj i Džekiri sa devet koševa na drugoj strani.

19.19 – Završena je prva četvrtina nakon koje Zvezda vodi sa 16:14. Rovovska borba odvijala se u prvih deset minuta, obe ekipe imale su velikih problema u napadu, što govori rezultat nakon šest minuta koji je iznosio 6:4 za Zvezdu. Gotovo svi poeni na meču dolaze iz reketa i sa linije za slobodna bacanja, jedinu trojku pogodio je Branko Lazić.

19.00 – Počeo je meč, prvi posed imaju gosti iz Liona.

18.50 – Igrači obe ekipe zagrevaju se na parketu "Štark arene", meč uskoro počinje...

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво