Danilović za RTS: Organizacija turnira krupan korak ka Tokiju

Predsednik KSS Predrag Danilović, koji će surta biti gost Jutarnjeg dnevnika, rekao je da je organizacija kvalifikacionih turnira za plsman na OI u Tokiju krupan korak ka plasmanu košarkaških selekcija na Igre i zahvalio se državi na podršci pri organizaciji turnura.

Srbija je dobila organizaciju kvalifikacionih turnira za Tokio u obe konkurencije, a predsednik Danilović smatra da je to krupan korak ka plasmanu na Igre.

"Mislim da je ovo prvi značajan korak ka odlasku u Tokio. Ovo je velika pobeda Košarkaškogsaveza Srbije. Treba reći da bez pomoći države, bez pomoća predsednika Vučića i ministra omladine i sporta i cele Vlade, ne bi uopšte došli u situaciju da se kandidujemo, a kamoli da dođemo u situaciju da organizujemo ova dva turnira. Ovo je zajednička pobeda Košarkaškog saveza Srbije i države Srbije", rekao je Danilović.

Danilović kaže da će igranje na domaćem terenu biti dodatna motivacija i za košarkaše i košarkašice.

"Da bi otišli u Tokio, moramo da pobedimo. Sigurno da je velika prednost to što ćemo biti organizatori. I našim momcima i našim damama biće mnogo lakše i veća motivacija kada igraju u svojoj zemlji. Ne bih pravio nikakve kalkulacije, jer svaki put kada smo to radili - nije bilo onako kako smo se nadali. Ići ćemo korak po korak, potrudićemo se i siguran sam da ćemo biti odlični organizatori, kao što smo više puta dosad i radili. To je najvažnija stvar", rekao je predsednik KSS.

Žreb za sastav grupa za sve turnire zakazan je za 27. novembar u švajcarskom Misu.

O svim ovim temama predsednik KSS Predrag Danilović surta će opširnije govoriti u jutarnjem dnevniku RTS-a.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво