Košarkašice sa Turskom počinju kvalifikacije za Evrobasket

Košarkaška reprezentacija Srbije otvara novi ciklus takmičenja na međunarodnoj sceni, pošto od 17.00 časova u novobeogradskoj "Hali sportova Ranko Žeravica" na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine dočekuju reprezentaciju Turske. Prenos je na RTS1, Strim na RTS Planeti (samo za korisnike iz Srbije), dok tok meča možete pratiti na našem portalu.

Izabranice selektorke Marine Maljković od ponedeljka se u Beogradu spremaju za duel sa najjačim rivalom u grupi ovih kvalifikacija, u kojoj su još Albanija i Litvanija.

Iskusni bek našeg nacionalnog tima Ana Dabović izuzetno poštuje prvog rivala u kvalifikacijama za Evrobasket.

"Očekujem dobru utakmicu jer je Turska veoma jaka ekipa i težak protivnik, iako ovog leta nisu dobro prošle na Evropskom prvenstvu. Nekoliko godina unazad su u samom evropskom vrhu. Bićemo spremne za prvi meč kvalifikacija", rekla je Dabovićeva.

Ona se nada velikoj podršci navijača.

"Nadam se podršci navijača, da nam tako olakšaju posao i da počnemo ove kvalifikacije dobrom igrom i, nadam se, pobedama. Uvek se trudim da istaknem naše navijače, koji nam mnogo pomažu i to sam pomenula i ovog leta kada smo igrale u Zrenjaninu i Beogradu – što je više navijača bilo, to smo mi igrale bolje. Tako verujem da će biti i u četvrtak. Što više ljudi bude bilo, to ćemo i mi imati veći motiv za dobru igru", zaključila je Dabovićeva.

Jelena Bruks očekuje težak posao protiv izabranica Turske.

"Kao i do sada, idemo utakmicu po utakmicu, tako da smo trenutno maksimalno fokusirane na ekipu Turske. Očekujemo izuzetno tešku utakmicu, moramo biti spremne za visok ritam čitavih 40 minuta. O Albaniji ćemo pričati u petak...", navela je Jelena.

Cena ulaznice za utakmicu kreću se od 300 do 500 dinara.

Srbija dočekuju Tursku od 17 sati, prenos je na RTS1, Strim na RTS Planeti (samo za korisnike iz Srbije), dok tok meča možete pratiti na našem portalu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво