Partizan poražen u Turskoj od Tofaša

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju u Bursi od ekipe Tofaša 82:72 (18:10, 24:21, 21:23, 19:18) u utakmici 7. kola grupe B Evrokupa. Narednu priliku za plasman u Top 16 fazu crno-beli imaće 20. novembra pred svojim navijačima protiv litvanskog Ritasa.

Košarkaši Partizana nisu uspeli da iskoriste ni drugu priliku da obezbede plasman u Top 16 fazu Evrokupa.

Nakon pet vezanih pobeda, crno -beli su u prošlom kolu poraženi od Venecije, a sada i na gostovanju od neugodne ekipe Tofaša. Beogradski tim sada ima skor 5-2, dok je turska ekipa na četiri trijumfa i tri poraza.

Domaći tim bolje je otvorio meč dobivši prvu četvrtinu 18:10 i tu prednost je održavao tokom celog meča. Ekipa Andree Trinkijerija uspela da u finišu treće deonice podigne ritam i priđe na četiri poena zaostatka, ali je domaćin odbio napad Partizana.

U poslednjoj četvrtini Partizan je preko Mozlija i Pejdža uspeo da smanji razliku, za bolji međusobni skor u slučaju da to bude odlučivalo ko će u drugu fazu takmičenja.

U prvom duelu ova dva tima, u drugom kolu, Partizan je pred svojom publikom slavio sa 93:80.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Nemanja Gordić sa 15 poena, a jedini dvocifren bio je još Stefan Birčević sa 11. Ekipu Tofaša predvodio je iskusni Semi Mehija sa 26 poena. 

Partizan u sledećem kolu 20. novembra dočekuje ekipu litvanskog Ritasa.

Tabela Grupe B: Venecija 5-2, Partizan 5-2, Tofaš 4-3, Ritas 3-4, Lokomotiva 2-5, Limož 2-5.

Ostale rezultate i tabele 7. kola Evrokupa možete pogledati OVDE.

Tok meča:

19.57 - Kraj meča: Tofaš - Partizan 82:72.

19.47 - Trinkijeri prinuđen da zatraži tajm-aut, Tofaš vodi 76:60.

19.33 - Kraj treće četvrtine, Tofaš i dalje vodi 63:54. Partizan je u finišu deonice prišao na samo četiri poena zaostatka ali je domaćin poenima sa slobodnih bacanja uspeo da poveća razliku.

19.13 - Met Lodžeski otvara trojkom za Tofaš treću četvrtinu - 45:31.

18.56 - Poluvreme na meču, Tofaš - Partizan 42:31. Domaćin je dobio i drugu deonicu rezultatom 24:21. Ekipa Andree Trinkijerija imala je velikih problema u napadačkim opcijama većim delom prvog poluvremena, ali je u samom finišu malo popravila utisak. Tomas Rašon i Stefan Birčević postigli su po sedam poena za crno-bele, a Nemanja Gordić i Uroš Trifunović po pet. Domaći tim predvodi iskusni Sami Mehija sa 15 poena, Lodžeski i Vilijams dodali su po deset.

18.46 - Uroš Trifunović postiže prvu trojku za crno-bele, posle deset pokušaja - 30:19.

18.40 - Spor tempo utakmice u Turskoj. Domaći tim drži prednost 26:14 i posle pet minuta druge četvrtine.

18.21 - Završena je prva deonica koju je domaći tim dobio sa 18:10. Loši procenti šuta crno-belih, bez pogođene trojke (0/7). Tofaš predvodi Semi Mehija sa osam poena, kod Partizana Nemanja Gordić je upisao tri.

18.13 - Mali broj koševa u Bursi. Tofaš vodi sa 10:5 posle uvodnih pet minuta meča.

18.02 - Met Lodžeski i Rade Zagorac otvaraju poenima duel u Turskoj - 2:2.

18.00 - Počeo je meč u Bursi. Crno-beli su počeli utakmicu u sastavu: Zagorac, Jaramaz, Peiners, Tomas i Janković. Startna petroka za Tofaš je: Ugurlu, Vajt, Lodžeski, Mehija i Vilijams.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво