Zvezda se sprema za Asvel i tešku nedelju

Košarkaši Crvene zvezde u petak u Areni dočekuju ekipu francuskog šampiona Asvela u meču osmog kola Evrolige. Iako će prvi put ove sezone biti favoriti na svom terenu, trener i igrači beogradskog tima su prilično oprezni. Lazić poruluje da je ekipa u usponu forme, dok Beron akcenat stavlja na tešku nedelju koja je pred timom.

Trener srpskog i regionalnog šampiona Andrija Gavrilović poručuje uoči tog duela da je to prilika da tim vidi gde je u ovom trenutku.

"Asvel odlično gura, bez poraza je u francuskoj ligi. Protekla nedelja je bila prilika da malo jače treniramo i podižemo formu i da se spremimo za bliska iskljušenja koja nas očekuju. Protiv Igokee se malo nazire taj pomak u formi. Biće ispit protiv Asvela, fizički vrlo moćne ekipe. Biće zanimljiv ispit da vidimo gde smo u ovom trenutku", rekao je Gavrilović na konferenciji za medije.

On je istakao da je period bez gostovanja bio prilika da se tim oporavi da pojača inntenzitet rada, što će se, nada se videti na terenu. Uz to, i povrede prave pometnju u ekipi.

"Pod znakom pitanja je Perperoglu, ima povredu kolena, koja mu nekad donosi smetnje u smislu oticanja i bola. Derik Braun se uključio u rad ekipe, još nije u optimalnoj formi, ali radi na tome. Filip Čović počinje danas da radi sa ekipom, očekujemo da će moći da se priključi. Davidovac oseća povremeno bol u leđima, to stanje se prati, malo je izgzbio energije i pao u formi, pratimo to stanje iz dana u dan situaciju, potreban nam je kad se dobro oseća. Radi terapije, preventivne vežbe da to poboljša. Sa ekipom je, videćemo koliko će moći da pomogne".

Slaganje kockica i zahtevnih sedam dana

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić rekao je da meč protiv Asvela veoma važan zbog teškog rasporeda koji sleduje crveno-belima (dva vezana gostovanja Albi i Žalgirisu u tzv. duploj nedelji)

"Jako bitna utakmica za nas pred početak teškog ciklusa, gde ćemo u sedam dana igrati četiri utakmice. Iskoristio bih priliku da pozovem navijače da nas podrže, da odigramo jedan dobar meč. ASVEL dobro igra u Evroligi, ostvarilo je četiri pobede i tri poraza, sve trijumfe na domaćem terenu. Znamo da igraju brzo, da su atleska ekipa i pokušaćemo da ih zaustavimo, da nametnemo naš ritam", rekao je Lazić na konferenciji za medije u hali "Aleksandar Nikolić".

Kapiten Zvezde ističe da ekipa vredno radi i podiže formu.

"Nekoliko dana i nedelja trenirali dobro, spremali i u nekoj smo uzlaznoj fazi forme. Mislim da se i kockice slažu i očekujem da u narednom periodu pokažemo gde se nalazimo u ovom trenutku. Zaista dobro radimo i mislim da će ovo biti dobar ispit za nas i nadam se da ćemo ga položiti sa dobrom, odličnom ocenom", rekao je Lazić.

Njegov saigrač i sve raspoloženiji za igru Bili Beron istakao je da Asvel dobra ekipa i pozvao navijače da podrže tim.

"Oni su veoma dobra ekipa, snažna, izgledaju mnogo dobro u odbrani. Zato nam je potrebna podrška navijačima. Biće veliki izazov za nas, moramo da zadržimo momentum iz meča sa Igokeom. Čeka nas vrlo zahtevna teška nedelja, mnogo putovanja, ali radujemo se ovom izazovu. Verujem u naš red, spremni smo za nešto ovako. Svaka utakmica biće teška, nema lakih. Radimo svaki dan naporno i nadam se dobrom rezultatu u petak uveče pred napornu nedelju", rekao je Beron.

Meč između košarkaša Crvene zvezde i Asvela igra se u petak od 19 sati u "Štark areni".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво