Mirotić od četvrtka u društvu Đorđevića i Bodiroge

Crnogorski košarkaš sa španskim državljanstvom Nikola Mirotić biće tek 14. igrač u istoriji koji će odigrati košarkaški "El Klasiko" za oba rivala Real Madrid i Barselonu, a peti sa prostora bivše Jugoslavije.

Uoči duela u Madridu, koji se u sklopu 8. kola Evrolige igra u četvrtak, Mirotić će ući u društvo Aleksandra Đorđevića, Dejana Bodiroge, Zorana Savića i sadašnjeg centra Barselone Ante Tomića.

Tomić je 2012. godine direktno prešao iz Reala u Barselonu, Đorđević je svojevremeno (1999) otišao u obrnutom smeru. Bodiroga je prvo nastupao za Real (1996-1998), a onda za Barselonu (2002-2005), za razliku od Savića koji je prvo igrao za Barselonu (1991-1993 i 2000-2001) a između toga za Real (1995-1996).

Ipak, niko nije izazvao toliku pažnju i rekacije kao Mirotić, koji je period od svoje 14. do 23. godine proveo u "kraljevskom klubu".

Zapažene igre odvele su ga "preko bare", u NBA ligu, gde je igrao je za Čikago, Nju Orleans i Milvoki, pre nego što je letos iznenadio mnoge i odlučio da se vrati u Španiju, ali u Barselonu, gde je postao najplaćeniji igrač Evrope.

Sada će prvi put doći u Madrid posle odluke, zanimljivo zajedno sa Tomićem nakon što su bili saigrači u Realu pre sedam godina.

Kako navodi "Mundo Deportivo", uz gore pomenute, sa obe strane "El Klasiko" osetili su još i Španci Hose Luis Galilea i Santi Abad, Amerikanci Derik Alston i Majkl Hokins, Poljak Maćej Lampe, Grk Janis Burusis, Argentinac Pepe Sančez, Francuz Alan Digbo i Portorikanac Hose Ortiz.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво