Klipersi kažnjeni zbog prikrivanja povrede Kavaja Lenarda

Rukovodstvo NBA lige kaznilo je Kliperse jer nisu prijavili povredu Kavaja Lenarda već su njegov izostanak iz tima u dva meča predstavili kao odmor čime je klub prekršio pravilo da svaka povreda igrača mora biti prijavljena. Klub je prihvatio kaznu, a Lenarda prijavio kao povređenog za naredna dva meča iako je on sinoć odigrao meč i bio najefikasniji igrač večeri.

Najbolji igrač Klipersa propustio je meč protiv Milvokija, a njihov trener Dok Rivers je na insistiranje medija rekao da je izostao zbog kraćeg odmora.

Izgleda da je trener želeo da prećuti zdravstvene probleme svog igrača štiteći njegovu privatnost, ali na drugoj strani pravila u NBA ligi nalažu da svaka povreda mora biti prijavljena.

U obrazloženju izrečene kazne, navedeno je da Lenard ima povredu tetive levog kolena i da je sada prijavljen kao povređen igrač za naredna dva meča.

Kavaj Lenard je pred sinoćnu utakmicu rekao da je razočaran zbog kazne koju je NBA izrekla njegovom timu i pružio podršku svom treneru. 

"Ja sam na Riversovoj strani. On je moj trener. Razočaran sam. Izgleda kao da žele da igrači budu na terenu i kada nisu spremni. Ali to je što je. Moram da radim sve kako bih ostao zdrav jer tako mogu da pomognem timu da ostvaruje uspehe", rekao je Lenard. 

Iako je sada prijavljen kao povređen igrač za naredna dva meča, Lenard je sinoć bio u igri i predvodio Kliperse u pobedi nad Portlandom sa 107:101. Bio je najefikasniji igrač utakmice sa 27 postignuta poena uz 13 skokova i četiri asistencije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво