Kraljev gambit u Areni, Zvezda bez rešenja

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Beogradu od Reala sa 75:60, u utakmici sedmog kola Evrolige. Jedna odlična deonica nije bila dovoljna crveno-belima da nanesu poraz "kraljevskom" klubu, koji je u većem delu susreta "zaključao" put do svog koša. Naredni meč u elitnom takmičenju Zvezda igra narednog petka, kada u Beograd stiže ekipa Liona.

Meč koji su odigrali Zvezda i Real u "Štark areni" u svom većem delu više je podsećao na šahovsku partiju, nego duel elitnog košarkaškog evropskog takmičenja.

"Kraljevski" klub opravdao je ulogu favorita, iako je Zvezda u poslednju deonicu ušla sa prednošću. Ipak, dalekometna paljba madridskog kluba u poslednjih 10 minuta i samo jedan pogodak crveno-belih iz igre doneli su gostima četvrti trijumf u takmičenju.

Od samog početka utakmice videlo sa da publika u Beogradu neće videti veliki broj poena. Ekipe su igrale u serijama, a na kraju prvih 10 minuta gosti su vodili 12:9.

Slično je bilo i u drugoj deonici. Real je pokušavao da se odlepi, Zvezda držala odstojanje – na poluvreme ekipa Pabla Lasa odlazi sa prednošću od 33:27.

Usledilo je Zvezdinih najboljih 10 minuta, možda i u celoj sezoni. Igrači su počeli da pogađaju iz svih pozicija, naročito šuteve za tri poena, dok je odbrana bila na zavidnom nivou. Nije ni čudo što su crveno-beli stigli do prednosti 52:49.

Ipak, poslednja četvrtina pokazala je najveće kvalitete Reala, ali i najveće mane Zvezde. Crveno-beli pet minuta nisu postigli poen, dok je Real u tom periodu postigao četiri trojke i vratio prednost na svoju stranu.

Ekipa Andrije Gavrilovića postigla je samo jedan koš iz igre u poslednjoj deonici, atraktivno zakucavanje Brauna, što bi bilo nedovoljno da se savlada i daleko slabiji protivnik, nego velikan iz Madrida.

Real je zabeležio četvrti trijumf, uz tri poraza, dok Crvena zvezda, pored dve pobede, ima pet izgubljenih mečeva.

Bili Beron završio je meč sa 17 poena, dok je Lorenco Braun dodao 14. U ekipi Reala poeni su bili bolje raspoređeni – Ljulj je postigao 16, Rudi Fernandez 12, a Tavareš 11 poena.

I naredni meč u elitnom takmičenju Zvezda igra na svom terenu, narednog petka gost će biti francuski Lion.

Rezultate i pareove sedmog kola Evrolige možete pogledati OVDE.

Ovako je protekao meč:

20.46 – Real na kraju stiže do ubedljivog trijumfa 75:60, zahvaljujući fantastičnoj igri u poslednjoj deonici (26:8).

20.38 – Fernandez postiže novu trojku (petu za Real u poslednjoj četvrtini), kojom gosti na manje od tri minuta idu na plus deset – 68:58.

20.32 – Sredina poslednje deonice, Real ponovo beži na 61:52.

Crveno-beli nisu postigli poena za pet minuta igre u poslednjoj četvrtini, Real sa druge strane postiže četiri trojke i ponovo ima solidnu prednost.

20.17 – Zvezda stiže do preokreta i posle tri četvrtine vodi 52:49.

Odličnih 10 minuta za crveno-bele (25 postignutih poena), koji su do preokreta stigli zahvaljujući trojkama. Čak pet pogodaka iza linije 6,75 metara za domaćina (dve Beron i po jednu Dobrić, Simanić i Faje), pa Zvezda vodi prvi put od početka utakmice.

Beron je stigao do 15 poena, Braun 10, Faje sedam, na drugoj strani 10 ima Valter Tavareš.

20.06 – Sredina treće deonice, Real čuva prednost – 45:40.

Zvezda trojkama pokušava da stigne prednost protivnika, pogodili su Beron, Dobrić i Simanić. Ipak, loša odbrana crveno-belih dozvoljava "kraljevskom" klubu da održi prednost sa poluvremena.

20.00 – Nastavljen je meč u Beogradu.

19.46 – Serhio Ljulj u poslednjoj sekundi postavlja konačan rezultat prvog poluvremena – Real vodi 33:27.

Zvuči neverovatno, ali Zvezda sa 27 postignutih poena za poluvreme ima aktivan rezultat. Imali su gosti iz Madrida i deset poena prednosti, ali su se crveno-beli vraćali trojkama Bilija Berona.

Beron, Gist i Braun postigli su po šest poena za domaći tim, koliko imaju i Ljulj i Tavareš u timu Reala.

19.34 – Trojkom Berona Zvezda prilazi na 22:17. Sada Pablo Laso mora da zatraži minut odmora.

19.27 – Ekipa iz Madrida povećava prednost na 18:11, Gavrilović traži tajm-aut.

19.19 – Posle prve četvrtine Real vodi 12:9.

Izuzetno neefikasna prva četvrtina, što je više posledica dekoncentracija igrača nego dobrih odbrana. Obe ekipe pogodile su po jednu trojku (Lorenco Braun za Zvezdu, Serhio Ljulj za Real). Madriđani bz izgubljene lopte u prvih deset minuta.

19.15 – Zvezda se vraća u igru serijom 7:0 i vodi 9:7.

19.07 – Nervozan početak meča, naročito za domaću ekipu, pa Real na sredini prve četvrtine vodi 7:2.

19.00 – Počeo je meč u "Štark areni".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво