Venecija se igrala u Areni i nanela Partizanu prvi poraz u Evrokupu!

Košarkaši Partizana pretrpeli su prvi poraz u Evrokupu ove sezone, pošto je italijanska Venecija pobedila u beogradskoj "Štark areni" rezultatom 83:69. Gosti su meč prelomili u trećoj četvrtini, u kojoj su crno-belima dozvolili samo devet poena, a ubacili 25.

Početak meča i serija Venecije od 9-0 bila je svojevrsna najava da su Mleci u Beograd došli po pobedu, i na kraju je i ostvarili.

Iako je Partizan prikazao solidnu igru krajem prve i tokom druge četvrtine, to je bilo nedovoljno da se zadrži oreol nepobedivosti u drugom po snazi evropskom takmičenju.

Veneciju je u prvom delu meča vukao sjajni američki centar Mičel Vot, ubacivši čak 17 poena u tom delu, a onda su u nastavku kormilo preuzeli iskusni italijanski plej argentinskog porekla Arijel Filoj i raspoloženi Ostin Dej, i odveli gondolu u pobedničku luku.

Ekipa Andree Trinkijerija je u trećem periodu imala puno problema i u odbrani i u napadu, te je u tom delu igre primila 25, a dala svega devet poena, i sa takvom igrom se nije ni mogla nadati ničem drugom do porazu, prvom u Evrokup sezoni i prvom na svom parketu.

Problema je bilo i sa linije za slobodna bacanja i loš učinak na kraju – 19/33 (57,6 odsto).

Na kraju, Rašon Tomas ponovo najefikasniji sa 18 poena uz četiri uhvaćene lopte, dok je Jaramaz imao devet uz po tri skoka i uspešna dodavanja.

U pobedničkom sastavu igrač utakmice je Mičel Vot sa 27 poena, "začinivši" MVP partiju sa po pet skokova i asistencija za ukupni indeks korisnosti 37!

Ostin Dej je dodao 13, Džeremi Šapel je imao 12, a "dirigent" Filoj pet.

Tok meča:

21.47 – KRAJ meča u Areni, Venecija odnosi ubedljivu pobedu – 83:69!

21.33 – Iako je imao kratki nalet, Partizan ne uspeva da ga pretvori u povratak, a Venecija se trojkom Stouna i polaganjem Šapela odvaja na maksimalnih 16 poena razlike – 55:71. 

21.23 – Odlična igra Arijela Filoja u finišu trećeg perioda, koji poenima sa distance i odličnom organizacijom napada odvodi Veneciju na maksimalnih "plus 14" – 62:48. Partizan dezorijentisan na oba kraja terena.

21.15 – Dobra rola Ostina Deja, kojeg Parahovski veoma teško čuva – 50:45 za goste. Partizan se prilično muči u napadu. 

21.07 – Period sa puno seckanja igre i grešaka na obe strane prekida Stuon trojkom, a onda i raspoloženi Vot flouterom za Venecijinih 45:42.

21.02 – Venecija već u drugom minutu nastavka izlazi iz bonusa i daje priliku Partizanu da bude agresivniji u napadu. Međutim, Mozli i Zagorac neprecizni sa linije za slobodna bacanja. 

20.45 – Poenima sa linije slobodnih bacanja Gordića, Partizan je došao do prednosti od 39:37, što je i rezultat prvog poluvremena. Rašon Tomas u domaćem sastavu igra dobro – 11 poena, dok je na drugoj strani izuzetno raspoložen Mičel Vot sa čak 17.

20.41 – Nakon tajm-auta Venecija vezuje pet poena i uvodi meč u potpuni egal. 

20.30 – Dobrom sekvencom u izvedbi Pejnersa i Tomasa, Partizana pravi seriju od 6:0 i primorava Valtera di Rafaela da zatraži minut odmora – 31:25.

20.24 – Srećan pogodak Birčevića i dva poena Pejnersa donose Partizanu prvo vođstvo na meču – 22:21.

20.20 – Posle deset minuta igre u Beogradu, Venecija vodi sa 21:18. Domaći sastav polako pronalazi ritam u napadu, pre svega zahvaljujući raspoloženom Jaramazu.

20.10 – Na pet Partizanovih poena gosti iz Italije odgovaraju sa četiri vezana i primoravaju Trinkijerija da uzme prvi tajm-aut na meču – 5:13. 

20.06 – Posle tri minuta igre, Partizan bez koša dok je Venecija ubacila devet! Crno-beli bez ideje u napadu i sa puno problema u odbrani na početku... 

20.00 – Počeo je meč u Areni...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво