Raspad koji su mnogi jedva dočekali

Nakon pet godina dominacije ligom, tokom kojih su osvojene tri šampionske titule, nova sezona je Golden Stejt voriorsima donela i novu realnost i nešto što je do nedavno bilo nezamislivo - dva ubedljiva poraza i dno tabele na Zapadu.

Istina, možda je prerano suditi i donositi zaključke posle samo dve uvodne utakmice u sezoni, ali gotovo je izvesno da nakon odlaska Kevina Durenta u Bruklin, teške povrede kolena Kleja Tompsona (propušta celu sezonu) i nezadržavanje Kazinsa, Igodale pa i Kuka, "ratnici" neće igrati finale NBA lige.

Ali, retko ko je mogao da predvidi ovako loše dve partije na početku sezone, ili kako bi dobar deo američke sportske javnosti okarakterisao "raspad sistema". 

Kavaj Lenard je juna ove godine sa Torontom sprečio tim iz San Franciska da osvoji treći uzastopni prsten, a onda je vodio Kliperse do ubedljive pobede na otvaranju sezone u novoj "Čejs centar" dvorani u popularnoj "Bej eriji".

Tim iz Losa Anđelesa je slavio pobedu od 141:122 (65:54), da bi sinoć Oklahoma "zgromila" i ponizila Karija i "grupu građana" sa čak 120:92 (70:37).

Dakle, dve utakmice ekipa Stiva Kera izgubila je sa ukupno 47 razlike, i to je najgori start finaliste iz prethodne godine u istoriji lige!

Negativan rekord do sinoć držali su Atlanta hoksi iz sezone 1957/58, koji su tada sezonu otvorili sa dva poraza i ukupno 42 poena minusa.

I upravo je kiseli osmeh Stefa Karija pri kraju meča sa Tanderom možda i najbolje opisao kako u ovoj franšizi gledaju na akteulni trenutak, koji je sve samo ne prijatan. I dijametralno je suprotan u odnosu na ono na šta su bili navikli i sebe, ali i ostatak lige i košarkaški svet.

Srce Voriorsa i glavna pokretačka snaga na oba kraja terena Drejmond Grin najveći problem vidi u tome što se ekipa u ta dva poraza odrekla jedne od karakteristika koja ju je krasila, a to je dobra odbrana.

"Realnost je da smo zaista očajni trenutno", reko je Drejmond, dok je Kari istakao da "napad nije bio toliko loš u poređenju sa sramotnom odbranom".

Ipak, "loptu spušta" trener Ker, koji poručuje:

"Treba vremena. Ovo nije lako. Ono što smo radili poslednjih pet godina nije bilo lako. Ali postoji razlog zašto je uspelo. Imali smo puno talenta i momaka koji su bili zaista pametni košarkaši. Poenta je sada da se ovi momci povežu, budu bolji svakog dana i započnu sa formiranjem identiteta kako bismo mogli da počnemo da pobeđujemo", rekao je strateg "Dabsa".

Golden Stejt priliku za prvu pobedu u sezoni ima već noćas, kada gostuje Nju Orleansu, timu koji takođe nema pobedu u novoj sezoni (0-3).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво