Sjajan start NBA sezone, pobede Toronta i Klipersa

Nova NBA sezona je otvorena sa dve sjajne utakmice u kojima su Toronto Reptorsi posle produžetka nadigrali Nju Orleans Pelikanse sa 130:122, a LA Klipersi u gradskom derbiju bili bolji od LA Lejkersa sa 112:102. Tim šampiona predvodili su Fred VanVlit i Paskal Sijakam, a u Los Anđelesu najatraktivniji igrač je bio Kavaj Lenard.

Već prva utakmica sezone nagoveštava da će dalja borba biti žestoka jer je šampion do pobede došao tek posle dramatičnog produžetka.

Iako su se u dinamičnoj utakmici timovi smenjivali u vođstvu gostujući Pelikansi su u finišu poveli i zapretili da odnesu pobedu, ali su domaćini predvođeni za igru raspoloženim Sijakamom izjednačili i meč uveli u produžetak.

U nastavku je u pobedničkom timu inicijativu preuzeo Fred VanVlit i obezbedio pobedu aktuelnim šampionima.

Fred VanVlit i Paskal Sijakam su predvodili tim pobednika sa čak po 34 postignuta poena. VanVlit je imao 5 skokova i 7 asistencija, a Sijakam 18 skokova i 5 asistencija. Odlično su ih pratili Kajl Lauri sa 22 poena, 5 skokova i 6 asistencija i Serž Ibaka sa 13 poena.

U poraženom timu najefikasniji je bio Brendon Ingram sa 22 poena i po 5 skokova i asistencija. Pratili su ga Džru Holidej sa 13 poena, 4 skoka i 6 asistencija i Džej-Džej Redik sa 17 poena.

Po dinamičnosti i atraktivnosti slična atmosfera je bila i u drugom meču, gradskom derbiju Klipersa i Lejkersa.

I u Stejpls centru su se u većini utakmice ekipe smenjivale u vođstu, a predvodili su ih Kavai Lenard i Lebron Džejms u tradicionalnom rivalstvu.

Klipersi su ipak u finišu utakmice uspeli da dođu do dvocifrenog vođatva kojim su izbegli dramatičnu završnicu i obezbedili pobedu u prvom duelu nove sezone.

Pobednički tim predvodio je Kavaj Lenard sa 30 poena, 6 skokova i 5 asistencija. Lu Vilijams imao je 21 poen, 5 skokova i 7 asistencija, a sjajan je bio Montrez Herel sa 17 poena, 7 skokova i 4 asistencije.

Lejkerse je predvodio Deni Grin sa 28 poena, Lebron Džejms je imao 18 poena, 9 skokova i 8 asistencija, uz 5 izgubljenih lopti, a Dejvis 25 poena, 10 skokova i 5 asistencija.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво